Mâncarea pe care românii o consumă cel mai mult dintre toți locuitorii din sud-estul Europei! Un bucureștean a comandat o cantitate record în ultimul an

25 octombrie 2024 13:02   Național
Ultima actualizare:

Poate că nu mulți români știu acest lucru, dar astăzi, pe 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Pastelor! Iar cu această ocazie, aflăm despre țara noastră un detaliu fascinant: România se află pe primul loc în această regiune a Europei, la consumul de paste!

Pastele sunt un preparat extrem de popular în țara noastră, având și avantajul de a fi foarte versatil! Putem folosi pastele pentru a pregăti rețete simple, ideale pentru o dietă stringentă, sau, în același timp, ele pot fi baza unor mâncăruri complexe, pline de sosuri și de calori, dar, în același timp, extrem de delicioase! Desigur, putem utiliza pastele și ca desert, iar această versatilitate le transformă într-o alegere populară, pentru mulți români.

Însă, poate că mulți dintre noi vom fi surprinși să aflăm chiar cât de populare sunt pastele în România! În medie, undeva peste 130 de porții de paste sunt comandate în fiecare oră, pe platforma de livrare Glovo! Țara noastră este pe primul loc în Europa de sud-est, atunci când vine vorba despre consumul de paste!

Peste 130 de porții de paste sunt comandate în fiecare oră

Cifrele din țara noastră fac din România prima țară din regiune, atunci când vine vorba despre consumul de paste, dar și a doua pe plan global, în rețeaua Glovol

„În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Pastelor, un moment oportun pentru a analiza preferinţele de top ale românilor în materie de preparate rapide şi gustoase. Datele Glovo reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porţii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porţii pe oră şi aproximativ două porţii pe minut”, scrie în analiza platformei, potrivit observatornews.ro.

Un bucureștean a comandat 250 de porții de paste în ultimul an

Cei de la Glovo spun că cel mai mare iubitor al pastelor în țara noastră se află în Capitală! Un bucureștean a comandat nu mai puțin de 250 de porții în ultimele 12 luni! Iar informațiile colectate din țara noastră arată că în luna ianuarie sunt comandate cele mai multe porții de paste, iar orele de vârf sunt între 13:00 și 19:00.

În plus, Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie, este vârful consumului de paste, în țara noastră. Numărul comenzilor s-a dublat în această zi, ajungându-se la 250 de porții pe oră, adică nu mai puțin de 5 pe minut!

Mai multe