Românii pot scăpa de o amendă usturătoare! Ce modificare propun autoritățile

7 octombrie 2024 11:39   Național

Comisia de Transport poate oferi șoferilor din țara noastră o veste bună, la care poate că nici nu s-ar fi așteptat! Autoritățile își doresc să elimine amenda automată pe care șoferii români o primesc din cauza lipsei rovinietei, în timp ce conduc pe drumuri naționale.

Șoferii din țara vor scăpa de o amendă care, până acum, se aplica automat, imediat ce problema era depistată. Mai precis, este vorba despre sancțiunea aplicată celor care conduc pe drumurile naționale fără rovinietă. Într-un proiect de lege care deja a primit aviz favorabil de la Comisa de Transport, se menționează faptul că șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a plăti taxa prevăzută de legislație.

Același sistem care este utilizat pentru taxa de pod de la Fetești – Cernavodă urmează să fie implementat și în acest caz. Șoferii din țara noastră sunt nevoiți să își cumpere din timp rovinietă, atunci când știu că urmează să călătorească pe drumuri unde ea este necesară.

Amenda de care vor scăpa șoferii

Șoferii din țara noastră trebuie să știe și faptul că prețul rovinietei nu este deloc unul ridicat. Pentru un an de zile, ei trebuie să scoată din buzunar suma de 28 de euro, adică undeva în jur de 140 de lei.

În același timp, dacă sunt prinși circulând pe drumurile naționale fără aceasta, ei riscă o amendă în valoare de 250, sau chiar 500 de lei pentru vehicule mici. În privința camioanelor de mare tonaj, amenda poate ajunge chiar și la suma de 4.500 de lei!

Amenda poate ajunge chiar și la 4.500 de lei

Inițiatorul acestui proiect, deputatul Alexandru Andrei, spune faptul că există situații în care șoferii au uitat, dintr-o eroare umană, de rovinietă, însă din cauza faptului că au fost amendați automat, nu au avut oportunitatea de a-și remedia greșeala.

Astfel, această modificare legislativă propusă de către autorități va oferi șoferilor din țara noastră șansa de a scăpa de amenda destul de semnificativă, dacă își plătesc în timp util taxele necesare.

Mai multe