S-a aflat cauza morții tinerei ucise în Orhei. Ana Maria, abuzată sexual și torturată de criminal

23 aprilie 2024 18:37   Național

Noi detalii ies la iveală în cazul crimei din Orhei. Ana Maria, tânăra de 19 ani însărcinată în 6 luni și ucisă a fost chinuită, torturattă și agresată sexual de bărbatul care a ucis-o, conform raportului INML. 

Tânăra din Republica Moldova care se pregătea să devină mamă în doar câteva luni a avut parte de un sfârșit tragic. Ana Maria anunțase că se duce la meditații la un băiețel, însă familia nu a mai dat de ea. După ce i-a fost anunțată dispariția, au început căutările vreme de mai multe zile. Tânăra a fost găsită moartă, apoi poliția a demarat o întreagă anchetă. 

Ce s-a descoperit în urma autopsiei 

Pe data de 12 aprilie, Ana Maria a urcat într-o mașină la ocazie pe o stradă din Orhei. După patru zile de la dispariție, corpul acesteia a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de kilometri de Chițcanii Vechi din raionul Telenești. 

Raportul INML demonstrează că înainte de a fi ucisă, tânăra a fost supusă mai multor chinuri, fiind torturată și abuzată sexual. De asemenea, conform informațiilor obținute de procuror, sfârșitul i-a fost adus de mai multe lovituri în zona capului. 

„Este vorba despre un caz tragic, inițial a fost pornită o urmărire penală pe faptul răpirii unei persoane. Datorită efortului angajaților poliției, în comun cu cei ai procuraturii, precum și a voluntarilor s-a reușit, din păcate, găsirea corpului neînsuflețit al victimei. Avem primele concluzii neoficiale, pe care este pornită o cauză penală pe faptul de omor.

Potrivit primelor informații pe care le avem, decesul a survenit în rezultatul unei traume cranio-cerebrale. Urmează ca expertiza să răspundă la mai multe întrebări, inclusiv dacă sunt și alte leziuni corporale în legătură cu decesul și dacă există substanțe psihotrope în sângele victimei”, a declarat Procurorul General Ion Munteanu, conform unimedia.ro.

Ce a declarat mama tinerei ucise 

Mama tinerei ucise trece prin momente de groază după ce fiica ei a fost găsită ucisă. Aceasta a declarat că a vorbit cu Ana cu scurt timp înainte de a fi dată dispărută.

„A mâncat şi a zis că se odihneşte. La ora 3 mi-a zis: mă duc la băieţelul acela să fac meditaţie. De atunci n-am mai vorbit”, a declarat mama Anei, la Life Moldova.

Mai multe