S-a ales praful de stațiunea preferată a lui Ceaușescu. Era o adevărată perlă, iar mii de turiști străini veneau aici în fiecare an
Cândva, era o stațiune de lux a litoralului românesc, unde veneau în vacanțe turiști străini, cât și apropiați ai lui Nicolae Ceaușescu. Acum, acest diamant de la Marea Neagră și-a pierdut mult din strălucirea pe care o avea cândva. Acum, singurul motiv pentru care turiștii mai vin în stațiunea Olimp sunt prețurile mici.
Cu mult timp în urmă, stațiunea Olimp era un punct important pe harta turistică a României. Iar pentru a ne da seama și mai bine de cât de apreciat era acest loc înainte de Revoluție, trebuie să știm că faimosul film „Nea Mărin Miliardar” a fost filmat chiar în această stațiune!
Aflat la numai 7 kilometri de Mangalia, la nord și înființat în 1972, Olimpul era o mare atracție a litoralului românesc, iar înainte de Revoluție, undeva în jur de 12.000 de turiști veneau aici în fiecare an. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat rapid după 1989, iar acum, doar prețurile mici mai aduc turiștii în Olimp.
Stațiunea și-a pierdut din strălucirea pe care o avea cândva
În timpul epocii sale de aur, undeva în jur de 90% din întreaga capacitate de cazare a complexului Panoramic – Amfiteatru - Belvedere era rezervată de către turiștii străini. După Revoluție, odată ce a devenit clar autorităților locale că stațiunea nu se îndrepta într-o direcție pozitivă, s-au încercat unele măsuri menite să remedieze situația.
Cu mai bine de un deceniu în urmă, în 2012, s-a introdus „taxa pe ruină”, menită să încurajeze proprietarii să renoveze hotelurile. Însă, amenzile date de Primărie au fost contestate în instanță, iar decizia administrației locale a fost anulată în instanță.
Stațiunea Olimp era plină de turiști străini
Astăzi, stațiunea Olimp mai reușește să atragă turiști cu ajutorul prețurilor mult mai mici, comparativ cu alte destinații aflate la Marea Neagră.
De asemenea, puțin mai la vest de Olimp putem găsi și superba pădure Comorova, plină de mesteceni și stejari bătrâni. Iar faleza înaltă a stațiunii oferă o priveliște superbă turiștilor care aleg să mai meargă, chiar și astăzi, în această veche perlă a litoralului românesc.