Soarta fetiței din Chiajna, salvată de poliție din brațele tatălui care voia să o omoare, decisă de procurori

9 mai 2023 14:27   Național

Procurorii au decis soarta fetiței cinci ani, sechestrată într-o casă din Chiajna de propriul tată, timp de 28 de ore. Click! îți dă ultimele detalii despre cazul urmărit de toată țara. 

Până la urmă, fetița a rămas în grija mătușii și a bunicii, după ce poliția a emis ordine de restricție pentru ambii părinți. Până la acest incident, copilul nu se afla în atenția DGASP Ilfov.

Ordinele de restricție a fost emise încă de vineri. Potrivit unor surse, citate de antena3, mama nu are voie să se apropie de fetiţa sa la o distanţă mai mică de zece metri.

Acest ordin a fost deja confirmat de către Parchet şi urmează ca procurorii să ceară prelungirea lui în instanţă.

Ordinul de restricție împotriva tatălui, care se baricadase cu fiica în casă, este valabil 5 zile, însă anchetatorii nu l-au mai confirmat pentru că bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Avocata bărbatului, despre „momentul declanșator al crizei”

Fetiţa a fost salvată vineri, după o operaţiune specială a Poliţiei care a durat mai bine de 28 de ore, timp în care tatăl copilei a ameninţat că va arunca în aer casa în care se afla alături de ea.

Avocata care a discutat cu bărbatul care și-a sechestrat copilul a declarat, după eliberarea copilului, că îl cunoaște „foarte bine” pe bărbat: „Este o persoană blândă, cu mult bun simț şi a înţeles că trebuie să facă lucrul acesta (să elibereze fetița - n.r.), fiind în avantajul copilului şi al său”.

Întrebată de ce bărbatul a decis să se baricadeze în casă cu copilul, avocata a spus că el a recurs la acest gest după ce a văzut în fața casei un polițist cu pistolul la vedere, joi după-amiază, imediat după ce mama a sunat la 112 și a alertat autoritățile.

Avocata a mai susținut că fetiţa i-ar fi povestit că „mama ei l-a atacat pe tată cu un cuţit şi că era să fie și ea rănită. Bărbatul ar fi reuşit să îi ia femeii cuţitul, iar aceasta l-ar fi atacat cu un scaun. Acesta ar fi fost momentul declanşator al crize”.

Mai multe