Procurorul șef Laura Codruța Kovesi, prezentată drept „Doamna de Fier” de cotidianul ”L'Equipe”

Sub titlul ”Laura Codruța Kovesi, de pe parchet la Parchet”, site-ul prestigiosului cotidian francez ”L'Equipe” a publicat un articol în care amintește despre trecutul baschetbalistic al celei care ocupă funcția de Procuror șef la Parchetul European.

Site-ul lequipe.fr a prezentat trecutul baschetbalistic al Laurei Codruța Kovesi
Site-ul lequipe.fr a prezentat trecutul baschetbalistic al Laurei Codruța Kovesi

Sub semnătura lui Christophe Larcher, publicația din Hexagon a subliniat faptul că Laura Codruța Kovesi a excelat în baschet în urmă cu mai bine de 30 de ani. Aspect cunoscut, de altfel. În 1989, ea a fost componentă a echipei de cadete a României care a obținut medalia de argint la Campionatul European. Atunci, într-o finală disputată la Timișoara, naționala noastră a pierdut (57-58) în fața Cehoslovaciei.

Publicația mai sus citată subliniază faptul că Laura Codruța Kovesi (Lascu, după numele de fată) a lăsat baschetul pentru a se concentra pe cursurile universitare, iar mai apoi a se pune în serviciul magistraturii. „Românca a escaladat în mare viteză eșaloanele din țara sa, remarcându-se prin intransigența față de aleșii corupți și de crima organizată. Astăzi, la 48 de ani, ea conduce Parchetul European, cu sediul la Luxemburg, care vizează stabilirea unui spațiu transfrontalier de justiție penală în cele 22 de țări ale Uniunii Europene”.

Laura Codruța Kovesi spune că baschetul a disciplinat-o, a învățat-o corectitudinea

Subliniind că Laura Codruța Kovesi și-a câștigat reputația de „Doamna de fier”, lequipe.fr arată că fostul pivot de la echipa CSȘ Mediaș a lansat deja mai bine de 500 de anchete de când este procuror șef la nivel european, unele cu efecte imediate: condamnarea la închisoare a unui ministru croat și a unui primar din Slovacia. De asemenea, se menționează că aceasta nu a uitat niciodată de baschet. Și prezintă o declarație a procurorului șef dată în 2020 pentru SportED Talks: ”Eram foarte activă, foarte energică. El (n.r. - baschetul) m-a disciplinat, m-a învățat corectitudinea. De asemenea, să nu renunț niciodată pentru a obține un rezultat, chiar și sub huiduieli. Să accept că antrenorul meu mi-a impus două ture când am ratat o aruncare liberă... A fost spre binele meu”.

Născută în 15 mai 1973, la Sfântu Gheorghe, Laura Codruța Kovesi a ocupat funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 2018. Înainte de această funcție, a fost procuror la Sibiu, iar apoi procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kovesi a fost prima femeie și, totodată, cel mai tânăr procuror general din istoria țării noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net