Cel mai neinspirat hoț! A furat banii de pensii şi a ascuns prada în sobă

A vrut să dea lovitura vieţii, dar s-a făcut de râs. Salariatul care a furat pe 1 noiembrie un sac cu 280.000 de lei din maşina Poştei, parcată pe o stradă din Chiajna, a fost prins vineri la Ploieşti. Lipseau 45.000 de lei, dar o parte dintre ei au fost găsiţi ascunşi într-o sobă din Bucureşti.

Tânărul de 20 de ani  lucra de  doar două săptămâni la Poştă
Tânărul de 20 de ani lucra de doar două săptămâni la Poştă

Era angajat de două săptămâni la Poșta Română

Meseria de hoţ nu este pentru oricine. O dovadă este şi păţania unui tânăr de 20 de ani, angajat de două săptămâni la Poşta Română, pe post de însoţitor pe o maşină de valori care transporta pensiile oamenilor. Când vehiculul s-a oprit pe o stradă din Chiajna pentru a lăsa din bani, tânărul a prins un moment favorabil a înşfăcat un sac cu bani şi ”pe aici ţie drumul”. A crezut că dă lovitura vieţii, dar nu a fost bogătaş cu banii altora decât trei zile.

Pe 4 noiembrie suspectul a fost prins în scara unui bloc din Ploieşti, unde tocmai venise să se cazeze cu chirie. A fost localizat cu ajutorul telefonului mobil de poliţiştii oraşului Chitila, împreună cu agenţii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov. Avea banii asupra lui, într-un ghiozdan, împreună cu alte obiecte personale. Lipseau în jur de 45.000 de lei din cei 278.000 de lei, câţi erau iniţial în sac. Luat la rost de poliţişti, a jucat cartea aroganţei. „Am vrut să mă distrez şi să văd şi eu cum este să ai bani, că am viaţă grea”, a povestit tânărul hoţ.

Poliţiştii l-au scuturat bine şi din aroganţa suspectului nu a mai rămas nimic. A povestit cum, după ce a furat banii, s-a dus acasă, la locuinţa din Bucureşti, apoi cu un taxi a ajuns în Ploieşti. A mers, mai întâi, la un mall din centrul oraşului de unde şi-a cumpărat câteva haine, apoi la biserică, unde a făcut ”milostenie”, iar în cele din urmă s-a ospătat la un restaurant de fiţe. A mâncat bine, ”lucruri pe care şi le dorea de mult, a vrut să fie boier”, după cum a spus poliţiştilor.

Pentru a mai salva din bani şi pentru a fi ajutat cât va sta la închisoare, a minţit poliţiştii că a cheltuit 45.000 de lei din pradă, dar investigatorii nu l-au crezut. I-au percheziţionat casa şi au găsit 28.200 de lei în cel mai previzibil loc, în sobă.

Poliţiştii au găsit o parte  din bani în soba casei lui
Poliţiştii au găsit o parte din bani în soba casei lui

 Cum s-a produs furtul din maşina de valori

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a primit o sesizare, pe 1 noiembrie, conform căreia dintr-o autoutilitară a Poştei Române, care transporta banii de pensii, a dispărut un sac în care se afla suma de 278.000 lei. Cel care a sesizat dispariţia banilor este şoferul maşinii de transport valori, iar principalul suspect a fost imediat însoţitorul său. Fapta s-a petrecut în plină zi, la ora 11.40, pe o stradă din Chiajna. „La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii din Chitila pentru efectuarea activităţilor specifice, în cauză fiind identificat delegatul, respectiv un bărbat în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea faptei sesizate”, anunţa săptămâna trecută IPJ Ilfov.

În urma probatoriului administrat, în cauză a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de furt în infracţiunea de delapidare. De ce s-a schimbat încadrarea? Pentru că se consideră că furtul a fost făcut din gestiunea hoţului, care era în timpul serviciului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net