Șocant! Cabinetul ginecologului care a lăsat-o pe tânăra mamă din Botoșani să moară, vandalizat! Ce mesaj au scris oamenii pe pereți

24 august 2023 19:23   Național

Cazul Alexandrei, mama însărcinată din Botoșani care a murit, după ce a agonizat ore întregi la maternitatea din oraș, continuă să revolte pe toată lumea.

Cabinetul privat al medicului ginecolog care a refuzat să o trateze pe Alexandra, Mariana Pitrop, a fost vandalizat de persoane care au considerat că tinerei mămici trebuie să i se facă dreptate, iar cei vinovați trebuie, cu orice preț, să plătească pentru indiferența și lipsa de empatie de care au dat dovadă.

Astăzi, pe cabinetul Marianei Pitrop, persoana cu pricina a scris ultimele cuvinte ale mamei, care s-a stins din viața lăsând în spate trei copii mici, singuri, doar cu tatăl lor: „Nu am aer! Alexandra”, se arată în mesajul care s-a viralizat.

De ce a murit, de fapt, Alexandra, pacienta de la Botoșani omorâtă de indiferență

Medicii legiști au stabilit cauza morții Alexandrei. Personalul medical este acuzat de neglijență, fiind criticat inclusiv de autorități. În urma necropsiei, s-a stabilit că a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina i se oprise din evoluţie.

„Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, Ioan Asaftei, pentru News.ro.

Avea dureri insuportabile. Nimeni nu i-a dat niciun fel de tratament

Alexandra a ajuns cu ambulanța la spital. Era însărcinată în 14 săptămâni, avea sângerări și dureri mari în zona abdominală. A fost dusă cu ambulanța la spital și investigată.

Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea încă evacuarea sarcinii - în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea botoșăneanca. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

După șapte ore petrecute în Maternitate, fără evacuarea sarcinii și în ciuda rugăminților Alexandrei de a se interveni, pentru că nu mai suporta durerile, tânăra a decedat, vineri dimineață, 17 august 2023, în jurul orei opt, în urma unei hemoragii masive.

Personalul medical, acuzat de indiferență

Familia tinerei Alexandra a acuzat personalul medical de indiferență. Spun că Alexandra a fost lăsată efectiv să moară, fără să fie evacuată sarcina.

Medicul curant al Alexandrei se afla acasă, iar medicul de gardă este acuzat că nu a intervenit.

„Erau doctoriţe de gardă, dar nu prea le-a păsat. Îi tot dădea mesaj soţului ei, îi spunea: <Nu mai pot, nu mai pot, să vină să facă ceva că nu mai rezist>. N-o băga nimeni în seamă”, a precizat Vlad Miron, fratele tinerei decedate.

Mai mult decât atât, tânăra l-ar fi implorat, răpusă de durere, prin mesaje, cerând atât ajutorul medicului curant, cât și a celui de gardă, fără ca cineva să-i răspundă.

Ultimul mesaj, înainte de a muri, a fost adresat mamei sale. „Nu mai am aer” i-a scris Alexandra. A suferit o hemoragie masivă și a murit în ciuda eforturilor de resuscitare.

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati, de care aparține Maternitatea, spun că la acel moment medicii au considerat că nu se impunea evacuarea sarcinii și că s-au făcut toate examenele de laborator și ecografice necesare.

Mai multe