Sute de cupluri din Iași au sărbătorit 50 de ani de căsncie. Care sunt secretele unei relații trainice

16 mai 2022 14:04   Național

500 de cupluri de pensionari din Iași au sărbătorit, duminică, Ziua Familiei. Ce au în comun acești oameni? Ceva de preț pentru zilele în care trăim: 50 de ani de căsnicie

De 18 ani, la Iași se organizează Ziua Familiei pentru seniori. An de an, zeci de cupluri vin să fie premiate de autoritățile care le fac o zi specială, cu muzică, dans și bună dispoziție. Anul acesta, 42 de cupluri au primit diplome într-un cadru festiv, apoi s-au distrat și au depănat amintiri.        

Ieșenii prezenți la acest eveniment și-au spus „te iubesc” din prima zi și își declară și acum dragostea. Spun că nu le-a fost tot timpul ușor, însă au reușit să depășească toate încercările vieții pentru că s-au susținut reciproc.  

„Când ai spus o vorbă, vorbă să rămână” 

Un cuplu de 72 de ani și, respectiv, 74 de ani, au sărbătorit 51 de ai de căsnicie. S-au ținut tot timplul de mână și la propriu, și la figurat, și acum se bucură de o bătrânețe frumoasă. Margareta și Constantin au doi copii de care sunt foarte mândri, conform stirileprotv.ro.  

Elena și Valentin sunt doi pensionari care au împlinit 50 de ani de căsnicie, în urmă cu mai puțin de 2 luni. Ca sfat prețios pentru cei tineri, femeia spune că în viață trebuie făcute compromisuri, greșelile să fie asumate și, în general, unul din doi trebuie să cedeze. “Cuvântul să fie cuvânt, că asta foarte mult contează în viata, cuvântul, când ai spus o vorbă, vorbă să rămână.”, a completat bărbatul. 

Premii de câte 500 de lei 

Cuplurile de pensionari au fost premiate cu câte 500 de lei fiecare, bani alocați din bugetul local. Cei mai norocoși au primit și verighete din aur și produse farmaceutice, în urma unei tombole. După festivitatea de premiere, pensionarii au dansat pe ritmuri populare, în parcul Expoziției, din dealul Copoului.

În data de 7 mai 2003, Consiliul Local al Municipiului Iaşi a adoptat Hotărârea nr. 236 / 2003 prin care hotărăşte acordarea, într-un cadru festiv, a unei diplome de onoare şi a unui premiu fiecărei familii din Iaşi care a împlinit 50 de ani de căsnicie. Fondurile necesare sunt alocate de la bugetul local, fiind prima iniţiativă de acest gen din ţară. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe