Tot mai mulți români cumpără case în Zanzibar și Dubai. Cu ce sume pot închiria proprietățile și în cât timp își scot banii

23 septembrie 2024 9:41   Național

Un număr tot mai mare de români aleg să își cumpere proprietăți în destinații exotice, deoarece nu doar că prețurile sunt mai mici, dar aceste case pot fi închiriate pentru sume impresionante.

Țări precum Dubai, Zanzibar și Spania devin tot mai populare pentru românii care doresc să își cumpere o casă. Deja mii de oameni au achiziționat proprietăți în astfel de țări, deoarece le pot închiria turiștilor.

Numai în ultimii doi ani, numărul românilor care și-au cumpărat case în Dubai a crescut cu nu mai puțin de 75%, iar românii care închiriază aceste proprietăți nu doar că își vor recupera destul de rapid banii, dar vor începe să facă și profit.

Tot mai mulți români își cumpără case în Dubai

O garsonieră în unele zone din Dubai poate costa și 90.000 de euro, iar apoi poate fi închiriată cu undeva între 650, sau chiar și 800 de euro, pe lună.

„În Dubai suprafețele apartamentelor sunt mult mai mari decât în România. De exemplu poți să achiziționezi un apartament de 1sau 2 camere cu suprafața de 80-100 mp cu piscină pe balcon în zona cartierelor de lux gen Palm, JVC cu prețuri de până la 350.000 de euro cu credit imobiliar.

Noutatea și avantajul este că dacă le iei cu rate, care sunt fără dobândă, le poți închiria cu până la 3.000 de euro pe lună și implicit se plătește singur. Acest gen de achiziții fac românii în Dubai. Există firește și apartamente în zone mai îndepărtate de centru care pot fi achiziționate și cu 180.000 euro și să ofere facilități de genul piscinelor comune, acces la anumite facilități de tipul sălilor de sport, magazine”, explică, potrivit adevarul.ro, Cristina Stoian, CEO Simple Choices.

Zanzibar tot mai popular printre români

În Zanzibar, o vilă poate să ne coste undeva în jur de 239.000 de euro pe lună, iar randamentul anual garangat prin contract este de aproximativ 10% din investiție.

„La aceste procente se adaugă aprecierea valorii în timp și posibilitatea de a-ți petrece vacanțele într-o destinație exotică. Anual se înregistrează câteva mii de tranzacții de acest tip”, mai spune Cristina Stoian, potrivit sursei citate.

Mai multe