Traian Băsescu, dat în judecată de statul român? Nu a eliberat vila de protocol

2 iunie 2022 16:46   Național
Ultima actualizare:

Veștile rele se țin lanț pentru fostul șef al statului, Traian Băsescu. După ce a aflat că va fi nevoit să plătească pentru că a provocat un accident rutier în Capitală, acum se pare că va fi dat în judecată de către statul român pentru că nu a eliberat la timp vila de protocol de pe strada Gogol. 

Traian Băsescu și soția sa, Maria, ar fi trebuit să părăsească vila din Gogol până în data de 1 iunie, conform unui comunicat oferit de către RA-APPS. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, reprezentanții RA-APPS au băutut joi, 2 iunie, la poarta casei de protocol. Le-a răspuns Maria Băsescu.

Citește și: Ce amendă a primit Traian Băsescu pentru accidentul rutier pe care l-a provocat în Capitală

Traian Băsescu va fi dat în judecată pentru faptul că nu a eliberat la timp imobilul. „În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legal", se arată în comunicatul emis de către RA-APPS. 

Traian Băsescu explică de ce nu a eliberat vila de protocol 

Traian Băsescu are, însă o explicație! Fostul președinte al României este deranjat de faptul că nu este tratat cu respect de către instituțiile statului și subliniază că nu stă la mila autorităților. Și-a achiziționat un apartament în care poate trăi regește alături de partenera de viață, însă încă nu a terminat toate pregătirile necesare pentru a se putea muta în voie. 

Vezi și: Traian Băsescu riscă să fie evacuat din vila de protocol de pe strada Gogol

„Este o situație normală, n-aș intra în detalii. Azi (joi - N.R.) i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. O să mă mut atât de repede cât pot. Cealaltă locuință este gata să primească mobilier.

RAPPS a fost cea mai decentă instituție, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somații, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituție dintre toate instituțiile statului. 

Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva", a declarat Traian Băsescu, vizibil deranajat de întreaga situație în care se află. 

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Traian Băsescu și-a pierdut dreptul de a locui în vila de protocol, după ce la începutul lunii martie, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a găsit vinovat pentru colaborarea cu Securitatea. După aflarea verdicitului, Traian Băsescu a acuzat stări de rău și s-a vehiculat că ar fi suferit un accident vascular cerebral.

A fost transportat de urgență la Bruxelles, unde a primit îngrijirile medicale necesare. Revenit în țară se pare că nu a acordat prioritate evacuării locuinței de protocol,  iar acum riscă să plătească pentru neatenția de care a dat dovadă! 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe