Traian Băsescu nu s-a mutat încă din vila de protocol. Motivele invocate

Traian Băsescu a fost somat de Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” să părăsească imobilul de protocol din Primăverii. Deși trebuie să evacueze, fostul președinte al țării a spus că nu se va muta imediat și a explicat pe larg motivele.

Traian Băsescu și-a cumpărat între timp un apartament în București, știind că trebuie să elibereze vila de protocol primită de la RAAPPS. Cu toate acestea, se pare că noua sa locuință nu este gata la timp, așa că trebuie să mai stea în imobilul pe care l-a primit în folosință în calitate de fost președinte. Având în vedere că termenul de eliberare a expirat, Traian Băsescu a dat o serie de declarații.

Citeşte şi: Traian Băsescu a golit casa de protocol din Primăverii. Povestea imobilului

Motivul pentru care Traian Băsescu își prelungește șederea în vila primită de la RAAPPS

„Nu știu când plec. În primul rând, nu am semnat contractele de energie electrică, pentru apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva. Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași.

Citeşte şi: Traian Băsescu se mută în cartierul milionarilor. Imagini cu duplexul de fițe în care va locui fostul președinte al României

Au ținut să facă legi pentru mine după ce nu am mai avut putere politică. Cât timp s-au înfruntat cu mine, nu au fost în stare de nimic. După ce nu am mai fost activ în politica internă, și-au arătat vitejia. Bravi bărbați ai țării”, a spus fostul președinte, chiar în fața imobilului din cartierul Primăverii.

Ce alte beneficii a pierdut Traian Băsescu

După ce instanța a decis că fostul șef al statului este colaborator al Securității, Traian Băsescu a pierdut și multe alte privilegii pe care le primise pe viață, în urma funcției pe care a avut-o.

Astfel, bărbatul nu mai primește nici indemnizația lunară de la Administrația Prezidențială, nu mai beneficiază de consilierea specialistului plătit de aceeași instituție și nici de pază. Totodată, Traian Băsescu a fost nevoit să cedeze și automobilul primit de la stat.

Traina Băsescu, nume de cod "Petrov"

Curtea de Apel București a descoperit două note scrise olograf, care i-au fost atribuite lui Traian Băsescu. Documentele depuse la dosar datează din anul 1975, pe când fostul președinte era student la Institutul de Marină din Constanța. Numele de cod folosit era „Petrov” și au fost redactate cu scopul de a turna doi colegi.

„Niciodată n-am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Abia când mi s-au dat cele două note, colonelul Tudor mi-a zis: Semnează Petrov. Niciodată nu mi s-a dat un nume conspirativ. Eu nu am ştiut că contrainformaţiile militare reprezintă Securitatea. Eu abia dupa Revoluţie am aflat de legatura contrainformaţilor militare (...)”, a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu a fost primarul Capitalei în perioada 2000-2004 și a devenit președintele României între anii 2003 și 2009. În prezent este Europarlamentar și are mai multe afaceri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net