Traian Băsescu a golit casa de protocol din Primăverii. Povestea imobilului

Ultima actualizare:

Traian Băsescu a evacuat vila de protocol din cartierul Primăverii iar în această săptămână, salariații de la Protocolul de Stat se apucă să o igienizeze. Fostul președinte este deocamdată la Bruxelles iar când se va întoarce, săptămâna viitoare, va alege dacă va locui unde are adresa din buletin, își cumpără sau închiriază un apartament nou.  

În iunie 2015, Traian Băsescu se muta în vila din Gogol. FOTO: adevărul/ROBERTO SĂLCEANU
În iunie 2015, Traian Băsescu se muta în vila din Gogol. FOTO: adevărul/ROBERTO SĂLCEANU

Cartierul Primăverii, strada Nikolai Gogol nr 2. Aici, este vila Protocolului de Stat în care a locuit din 15 iunie 2015 și până în Săptămâna Paștelui, fostul președinte al României Traian Băsescu. Acesta a fost nevoit să elibereze vila de protocol în urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.  

Este al doilea ocupant succesiv al casei de după Revoluție și tot al doilea care pleacă cu scandal din vila de protocol. Înaintea sa, fosta nevastă a lui Petre Roman, Mioara a fost evacuată de administratorul imobilului, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat.  

Fostul președinte avea la dispoziție 60 de zile pentru a se muta, dar a ales să plece mai repede, după aproximativ o lună. Pentru a strânge mai repede lucrurile, Maria Băsescu a cerut ajutorul celor două fete, Ioana și Elena. Incă nu se stie unde anume se va muta fostul președinte.  

În buletin, Traian Băsescu are adresa într-o vilă de pe strada Ștefan Mihăileanu, în sectorul 2. Aici au fost aduse potrivit unor surse din cadrul RAAPPS, toate bunurile familiei Băsescu din vila din strada Gogol. Pe de altă parte, Traian Băsescu a fost surprins în aprilie, după decizia instanței, într-un cartier rezidențial din Pipera, unde ar fi mers să vizioneze un apartament în valoare de 200.000 de euro. 

Ce se știe despre vila în care a stat Traian Băsescu  

Traian Băsescu s-a mutat pe strada Nikolai Gogol nr 2 într-o luni, 15 iunie 2015. Fostul președinte nu a acceptat de la început vila, al cărei ultim chiriaș a fost Mioara Roman. Potrivit adevărul.ro, când a văzut prima oară locuința, Traian Băsescu a fost foarte nemulțumit de modul cum arată și a cerut ample lucrări de reparații.  

Acestea au fost efectuate timp de șase luni pe cheltuiala RAAPPS, printre investiții numărându-se și introducerea unei noi centrale termice. Cum arată imobilul în care a locuit Băsescu? Casa are parter şi etaj, cinci camere şi trei băi însă nu a avut niciodată garaj. La parter se află un hol, sufrageria, bucătăria, o cameră de aşteptare şi o baie de serviciu. La etaj sunt trei dormitoare şi o baie.  

Potrivit actelor deținute de RAAPS și consultate de reporterii click.ro, suprafaţa locuibilă a vilei este de 219 metri pătraţi, holurile, terasa şi toaletele au 72,2 metri pătraţi, boxele şi logiile au 81,11 metri pătraţi, iar curtea şi grădina au 1.862 de metri pătraţi

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net