Traian Băsescu, primele declarații despre boală. Ce diagnostic a primit, de fapt, fostul președinte

Ultima actualizare:

Traian Băsescu (70 de ani) a revenit în România în noaptea de miercuri spre joi, de la Bruxelles, acolo unde a fost internat într-un spital, din cauza unor probleme de sănătate. Fostul președinte a fost filmat la sosirea la vila sa de protocol, de pe strada Gogol, din Bucureşti, și a oferit primele declarații despre cum se simte, dar și despre ce i-au recomandat medicii.

Așa arată Traian Băsescu după externare. Foto: captură Antena 3
Așa arată Traian Băsescu după externare. Foto: captură Antena 3

Traian Băsescu a fost intervievat de o echipă a știrilor de la Antena 3 chiar în fața vilei sale de protocol, pe care are termen să o elibereze în 60 de zile, după decizia definitivă a instanţei supreme privind colaborarea sa cu Securitatea.

Fostul președinte al României arăta vizibil slăbit, ca după orice spitalizare, însă avea un moral bun și a explicat cum se simte și ce recomandări a primit din partea doctorilor. El spune că a fost diagnosticat cu o pneumonie severă și nu a vorbit despre un posibil AVC, așa cum apăruseră, inițial, zvonurile după internarea sa.

Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze, peste tratamentul care s-a făcut, un covid. Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aerporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Antena3.ro.

Unde se va muta Traian Băsescu după ce va părăsi vila de protocol

Traian Băsescu pare împăcat și cu decizia de a se muta din vila de protocol din strada Gogol, pe care trebuie să o elibere în termen de 60 de zile. El a declarat, joi, că îşi doreşte să cumpere un apartament de trei camere, ţinând cont de costurile cu întreţinerea, şi că pentru această investiție merge la bancă, pentru că își ține banii în titluri de stat, nu în imobiliare. El a mai spus că şi-ar dori ca apartamentul să nu fie izolat de lume şi să fie magazine în apropiere şi o staţie de metrou.

Asta am discutat cu soţia mea până spre dimineaţă, decizia a fost să căutăm un apartament pe care să îl închiriem sau să îl cumpărăm şi să ne conformăm legii. Printre altele, însă, eu am şi curiozitatea dacă această lege este constituțională”.

Întrebat cum se descurcă fără pază de la SPP, pe care a pierdut-o după decizia definitivă a instanţei supreme, Traian Băsescu a punctat, în stilu-i caracteristic: ”Ți se pare că nu mă descurc, că nu pot merge singur?”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net