Traian Băsescu, somat să elibereze vila de protocol. Cât timp are la dispoziție fostul președinte, înainte de evacuare

Ultima actualizare:

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, se confruntă în prezent cu probleme grave de sănătate, fiind internat la o clinică din străinătate. Acestea nu sunt însă singurele neplăceri din viața fostului președinte, care a fost de curând somat să elibereze și vila sa de protocol.

Traian Băsescu, somat să elibereze vila de protocol Foto: Arhivă
Traian Băsescu, somat să elibereze vila de protocol Foto: Arhivă

Traian Băsescu a fost declarat recent fost colaborator al Securității, astfel că mai multe dintre drepturile sale de fost șef al statului i-au fost ridicate. Băsescu a fost înștiințat de curând că are la dispoziție 60 de zile să părăsească vila sa de protocol.

Traian Băsescu, somat să elibereze vila de protocol

El și familia lui au fost somați să plece din vila RAAPPS din strada Gogol, iar în caz contrar vor exista consecințe. Vestea vine într-un moment nefast pentru Traian Băsescu și familia acestuia, având în vedere că politicianul se confruntă în prezent cu grave probleme de sănătate.

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a stabilit că Traian Băsescu și familia sa au obligația să elibereze vila de protocol în termen de 60 de zile, după decizia instanţei prin care s-a constatat definitiv că acesta a fost colaborator al Securităţii.

Traian Basescu, în calitate de şef al statului roman în perioada 2004-2014, în temeiul art. 1 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 406/2001- privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, beneficiază de prevederile legii sus menţionate de la încetarea mandatului.”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Astfel, „folosinţa gratuită a locuinţei pentru imobilului situat in Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, nu mai este valabilă, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Băsescu a colaborat cu Securitatea. În cazul în care termenul de 60 de zile nu este respectat, se va dispune evacuarea.

Citește și: Misterul din jurul bolii lui Traian Băsescu! Ce i-a cerut medicului gastroenterolog la ultima consultație

Locuința va fi evacuată în cazul în care nu se va respecta termenul de 60 de zile

În aceste condiţii, atât titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare. În cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea.”, a mai informat RAAPPS.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net