Transplant realizat cu succes pentru fetița suspectă de boala Wilson!

1 mai 2022 13:04   Național
Ultima actualizare:

Emoții, dar, totuși o rază de speranță pentru Rebeca, fetița de cinci ani suspectă de o formă de hepatită severă.

Fetița a fost preluată de profesioniștii spitalului Fundeni din Capitală, care suspectează faptul că Rebeca ar suferi și de boala Wilson, responsabilă de agresivitatea formei de hepatită cu care a fost diagnosticată.

Citește și: Cauza hepatitei severe de care suferă fetiţa de cinci ani. Copila are, de fapt, o boală rară

Boala Wilson este o tulburare capabilă să provoace stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe. În acest caz, opţiunea terapeutică este transplantul.

Mâine este ziua Rebecăi

Ceea ce s-a și întâmplat, azi, duminică, 1 mai, cu doar o zi înainte de ziua de naștere a Rebecăi. Dacă părinții au fost bucuroși când au aflat că există posibilitatea de a primi un ficat nou, acum sunt și mai optimiști, întrucât medicii i-au anunțat că operația a decurs bine, pacienta fiind în stare stabilă.

Operația a durat cinci ore

Cele cinci ore ale operației au trecut foarte greu. Nu numai cele cinci ore, ci toată ziua, am așteptat cu sufletul la gură să aflăm o veste dacă este bine, dacă a intrat în operație. Ne-au spus că încă nu este sigur dacă are boala Wilson.  Pe data de 10 mai vor ieși analizele și se va afla sigur, dar știți cum este...  Chiar dacă o are, chiar dacă nu o are, transplantul hepatic tot trebuia făcut”, au declarat părinții Rebecăi pentru Antena 3.

Salvată de un tânăr de 17 ani

Medicul Vitachki Guenadiy a explicat pentru Antena 3 faptul că donatorul este un tânăr de 17 ani, a cărui familie a fost de acord cu prelevarea organelor: „A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe. A trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spus medicul.

Citește și: Simptomele hepatitei severe la copii care nu ar trebui să fie ignorate

Bineînțeles, copleșiți de bucuria că fiica lor are o nouă șansă la viață, părinții Rebecăi au mulțumit din suflet familiei donatorului. Totodată, ținând cont că mâine este ziua fiicei lor, părinții au spus că îi vor pregăti o primire pe măsură, atunci când copila va fi externată și va ajunge acasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe