Un copil din Vaslui, torturat de propria mamă! Decizia halucinantă a autorităților

17 iunie 2022 6:56   Național

Un copil în vârstă de 14 ani, din Vaslui, a trăit o copilărie de coșmar din cauza mamei sale. Femeia a fost filmată de partener în timp ce își tortura copilul și în urmă cu trei ani i-a aplicat o corecție soră cu moartea, ca mai apoi să îl umilească.

La momentul respectiv, în anul 2019, copilul a ajuns pe mâna autorităților care și-au propus să îl scape de chinul la care era supus în sânul familiei. În mod surprinzător, doi ani mai târziu, adică în 2021, l-au adus în apoi, căci mama micuțului nu a fost decăzută din drepturile părintești de instanța de judecată care s-a ocupat de acest caz.

Nu rata:  O tânără de 21 de ani, din Vaslui, și-a înjunghiat mortal soțul

Concubinul femeii a filmat-o în timp ce își bătea propriul copil și, cu toate acestea, magistrații nu au luat decizia de a plasa copilul în grija statului. Singura pedeapsă cu care mama copilului de 14 ani s-a ales a fost o amendă de 2.000 de lei, relatează Adevărul.ro despre acest caz.

Și-a mușcat, bătut și umilit copilul. Pedeapsa? Consiliere psihologică

Mai mult decât atât, după ce și-a traumatizat copilul și nu a fost decăzută din drepturile părintești, femeia a fost trimisă la consiliere psihologică și a urmat o serie de cursuri de educație parentală, iar familia s-a reunit. Primarul comunei susține că micuțul nu a recunoscut chinurile la care a fost supus de mama sa, deși femeia a recidivat de atunci iar un localnic l-a găsit singur, la marginea satului.

Vezi și: Teroare într-o localitate din Vaslui. Mai mulți indivizi au atacat o familie în propria casă

„În 2021, s-au întors în sânul familiei, au fost sub supraveghere şase luni şi de către DPC şi de către noi. Noi am continuat. Nu au mai fost sesizate acte de violenţă. Copilul nu a recunoscut. Am vorbit şi cu doamna director de la şcoală.

L-a întrebat ce caută şi a spus că a plecat de acasă pentru că l-a bătut mama. A fost anunţată colega de la Asistenţă Socială, s-a deplasat la faţa locului, copilul prezenta urme de violenţă, vânătăi. A fost însoţit la dispensarul uman din Arsura, medicul de familie l-a consultat”, a declarat Andrei Năstase, primarul comunei Arsura, potrivit stiriest.ro, citat de Adevărul.

Copiii femeii au fost preluați de autorități

În urma acestui eveniment, autoritățile au fost anunțate și băiatul de 14 ani, alături de frații săi cu vârste de 4, respectiv 5 ani, au fost preluați de oamenii legii, care au început o anchetă. Femeia s-a ales cu un dosar penal pentru violență în familie și, potrivit informațiilor, nu s-a opus în momentul în care copii au fost luați de autorități.

Vecinii transmit că ea provine din Republica Moldova și că bea foarte mult, iar când se îmbăta îl agresa pe băiatul cel mare, care a evitat să vorbească de frică. Concubinul femeii lucra în Iași și nu era mai niciodată acasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Mai multe