Un român a dat lovitura în Germania! Afacerea care i-a adus succesul

6 iulie 2024 9:06   Național

Terasele și grădinile de vară din München sunt mereu pline, iar atât germanii, cât și turiștii care ajung în acest oraș superb, cheltuiesc mulți bani pentru a lua o masă delicioasă și pentru a se bucura de berea atât de faimoasă din Bavaria. Iar printre nenumăratele localuri din München se găsește și unul deținut de românul Ștefan Piștalu, deja popular printre fanii echipei Bayern München.

În această vară, toții ochii lumii sunt ațintiți asupra Germaniei, iar suporteri din întreaga Europă au călătorit în această țară, cu ocazia Euro 2024. Însă München, unul dintre cele mai frumoase și cunoscute orașe ale Germaniei, este un oraș în care fotbalul oricum este o adevărată religie.

Devenit deja sinonim cu Bayern München, acest oraș bavarez oferă suporterilor nenumărate opțiuni de localuri, atunci când doresc să se bucure de o bere delicioasă și să urmească meciurile echipei favorite. 

Iar printre acestea se numără și un local deținut de românul Ștefan Piștalu, numit Estebar. Iar acesta deja a ajuns să își cunoască bine clienții. „Îi cunosc pe toți și știu și ce preferințe au. M-am cam săturat de ei, abia aștept să vină weekendul, să apară tineretul”, spune Ștefan Piștalu, potrivit adevarul.ro.

Iar barul său deja a devenit o destinație favorită pentru suporterii echipei Bayern München, care vin aici la fiecare final de săptămână. „Cam toate sunt programate deja. E un grup mare de prieteni, toți fani Bayern München, iar zilele de naștere se sărbătoresc aici. Stau până dimineața și beau încontinuu, ceea ce e bine pentru mine. Le place, pentru că barul are în jur de 50 de locuri, exact cât le trebuie să nu mai vină oameni din afară și să fie și plin”, mai spune românul.

Afacerea de succes a unui român din Germania

Ștefan Piștalu spune că plătește o chirie de 3.500 de euro, pentru localul pe care îl deține de mai bine de un deceniu. „Am luat spațiul acesta în chirie în urmă cu 11 ani și l-am amenajat pe gustul meu. Nu am mâncare, ci doar băutură. Prima dată au venit prietenii mei și s-au simțit bine. Apoi au venit și prietenii prietenilor mei și le-a plăcut și lor. Și tot așa, până mi-am făcut o clientelă fidelă, care îmi umple barul până la refuz în fiecare săptămână”, spune acesta.

Afacerea românului este una de succes, iar unul dintre clienții lui chiar a ajuns să lucreze la barul lui! „Ai mei au muncit toată viața în restaurant și nu au angajat pe nimeni. Eu mi-am luat ajutoare. Am circa zece, dar care lucrează câte o zi sau câte o tură. Unul e chiar un client de-ai mei, fost bucătar, dar iubit de cei ce vin aici. L-am întrebat dacă nu vrea să mă ajute și așa a ajuns să servească. Își mai rotunjește și el pensia”, spune Ștefan Piștalu.

Mai multe