Viitura i-a luat casa, iar acum şi-a văzut visul cu ochii. A primit o locuință nouă şi ajută alţi sinistraţi

17 octombrie 2024 5:00   Național

Jos pălăria! Un tânăr din satul Costache Negri (Galaţi), a cărui casă a fost distrusă de viitură în luna septembrie, şi-a văzut visul cu ochii: are o nouă locuinţă. Recunoscător, bărbatul a simţit că trebuie să întoarcă binele primit, scrie adevarul.ro. El munceşte alături de fraţii săi ca să ridice alte case pentru cei loviţi de inundaţii.

Nicu se numără printre oamenii afectaţi puternic de puhoaiele care au năvălit luna trecută peste multe aşezări din judeţul Galaţi. Apele i-au distrus casa, astfel că s-a zbătut din greu să-şi salveze bunurile. Puţine lucruri au scăpat însă de furia şuvoaielor, iar fără un acoperiş deasupra capului, speranţele tânărului păreau pierdute.

Ajutorul a venit de unde se aştepta mai puţin. O echipă de muncitori, venită din nordul ţării, i-a oferit şansa unei case noi. După eforturile depuse de oameni cu suflet nobil, Nicu are acum două camere, o bucătărie, un hol, o baie şi o cămară, adică mai mult decât ar fi sperat vreodată.

«Bravo, Nicule, felicitări echipei!»

Recunoscător pentru ajutorul pe care l-a primit de la acei străini, gălăţeanul a simţit că, la rândul lui, trebuie să ajute. Casa lui fiind aproape gata, Nicu s-a alăturat imediat echipei de muncitori, împreună cu fraţii săi. Zi de zi, ei lucrează de zor pentru a ridica o casă destinată altor oameni rămaşi fără adăpost.

Povestea lui Nicu a fost făcută publică de Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. „I-am simţit mâinile bătătorite de muncă şi bucuria că poate întoarce o parte din binele pe care l-a primit. E tare mândru că poate să ajute, dovada că bunătatea aduce bunătate. Te salut, Nicule”, a scris Fotea pe Facebook. Postarea şefului CJ a adunat 80 de comentarii şi a fost distribuită de sute de ori. “Felicitări celor care îi ajută pe sinistraţi!”, a postat Adriana Mitache, utilizatoare a reţelei sociale. Un alt internaut, Petre Gheonea, a scris: “Bravo, Nicule, felicitări echipei!”, iar Ana Cenac - Mehedinţi a completat: “Oamenii sunt solidari în situaţii grele”.

Nu mai puţin de 4.000 de case au fost avariate de şuvoaie

Viiturile de la mijlocul lunii septembrie au făcut prăpăd. Potrivit CJ Galaţi, au fost afectate 20 de drumuri judeţene, cu o lungime totală de 77,6 kilometri, 83 de podeţe şi 44 de poduri. De asemenea, 4.000 de case au fost avariate. „1.257 de familii au primit câte 15.000 de lei pentru achiziţionarea de electrocasnice, mobilier sau combustibil pentru încălzirea la iarnă. Alte 898 de familii vor primi acest nou sprijin din partea Guvernului. (...) În total, fiecare familie va primi câte 25.000 de lei, în două tranşe - 10.000 de lei ca ajutor de urgenţă şi 15.000 de lei pentru electrocasnice şi alte bunuri”, anunţă Consiliul Judeţean Galaţi. 

Mai multe