Vila de lux a Prințului Paul, de la Sinaia, vândută de ANAF. Despre ce sumă este vorba

26 martie 2024 21:07   Național

După două licitații eșuate, Fiscul a vândut vila pe care prințul Paul Philippe al României o deținea la Sinaia. Vila a fost vândută pentru 140.000 de euro, mult sub valoarea reală a construcției, susțin experții, scrie adevărul.ro.

ANAF a vândut vila prințului Paul

Vila a fost vândută pentru 140.000 de euro. „Cel care a cumpărat-o a făcut o investiție excelentă. Prețul este foarte mic, chiar dacă în opinia mea suprafața nu era foarte mare, dar repet, nu se mai poate replica o asemenea proprietate în zilele noastre, chiar dacă trebuie poate reconsolidată, reamenajată, este o bijuterie”, a spus Eduard Uzunov, expert imobiliar, potrivit Brașov.net. 

Agenția Națională de Administrare Fiscală a primit sarcina de a confisca prejudiciul din controversata afacere Ferma Băneasa care a dus la condamnarea definitivă a prințului Paul al României: în total 4.000.000 de euro. Iar o parte infimă din sumă a intrat în conturile statului după ce Fiscul a reușit să vândă la licitație acum câteva săptămâni vila prințului Paul.

Prințul Paul a fost condamant definitiv 

Prinţul Paul a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 4 luni în dosarul Fermei Regale Băneasa, în 2020. „La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (...), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, anunţa IGPR. 

Cu puţin timp înainte de a primi hotărârea judecătorească a fugit în Paris, unde a fost arestat doi ani mai târziu și eliberat sub control judiciar pe durata procedurilor de aplicare a mandatului european emis pe numele lui.

Între timp însă, soția lui, Prințesa Lia a fost nevoită să părăsească vila în care locuia cu băiatul lor în centrul Capitalei. Surse apropiate de familie susțineau că nu a mai fi putut să achite ratele. Așa că ar fi pierdut casa în favoarea băncii, iar soția lui l-a urmat în capitala Franței, în timp ce băiatul lor a fost trimis la studii la Londra. Prințul Paul și prințesa Lia nu au vorbit public despre problemele financiare.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Mai multe