12 sfaturi pentru unghii mai puternice
Schimbările în stilul de viață și nutriție pot ajuta la întărirea unghiilor. Menținerea hidratării, administrarea unui supliment de biotină și evitarea anumitor substanțe chimice sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți încerca.
Vestea bună este că putem face oricând schimbări în stilul nostru de viață și în obiceiurile noastre pentru a ne întări unghiile și a le duce acolo unde ne-am dori. Iată 12 sfaturi pe care le poți folosi pentru a-ți întări unghiile în cel mai scurt timp.
1. Ia un supliment de biotină
Biotina, cunoscută și sub denumirea de vitamina H și vitamina B7, este una dintre vitaminele B. Deoarece este solubil în apă, nu este stocat de organism, așa că trebuie să vă asigurați că îl consumați zilnic.
Biotina poate ajuta la întărirea părului și a unghiilor. De asemenea, ajută sistemul nervos al organismului să funcționeze corect. Poate fi găsit în alimente precum sardine, ouă fierte și leguminoase sau puteți lua un supliment de vitamina B. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua un supliment de biotină pentru a vă asigura că este sigur pentru dumneavoastră.
2. Minimizează expunerea la apă
Prea multă înmuiere în apă poate duce la slăbirea și fragilitatea unghiilor. Purtați mănuși atunci când spălați vasele și încercați să țineți mâinile departe de apă în timp ce faceți baie.
Este imposibil să eviți întotdeauna scufundarea mâinilor, desigur, dar acesta este ceva de care trebuie să ții cont.
3. Rămâi hidratat
Consumul suficient de apă este esențial pentru sănătate, iar sănătatea unghiilor nu face excepție. Fără umiditate adecvată, unghiile pot deveni casante și se pot rupe și se pot decoji cu ușurință. Consumul suficient de apă îi ajută să rețină umiditatea și să rămână puternici.
4. Fii atent la dieta ta
Asigurați-vă că aveți o dietă bogată în nutrienți și variată, precum și că luați o multivitamine cu minerale. O dietă care este deficitară în vitamine și minerale esențiale vă poate afecta întregul organism, inclusiv unghiile.
Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe noi suplimente. Ele interferează cu orice medicamente pe bază de rețetă pe care le luați și prezintă alte riscuri.
5. Ai grijă la produsele pe care le folosești
Multe lacuri de unghii sau tratamente conțin substanțe chimice dure care chiar pot slăbi unghiile. Dispozitivul de îndepărtare a lacului de unghii care conține acetonă trebuie evitat, deoarece poate deteriora unghiile. Căutați oje și lacuri de unghii netoxice, precum și un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă.
Sursa de încredere a Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează împotriva altor substanțe chimice potențial dăunătoare care se găsesc în produsele de îngrijire a unghiilor de zi cu zi.
Dezinfectant pentru mâini și produse de curățare
Dacă folosești dezinfectant pentru mâini, încearcă să nu-l pui pe unghii și folosește-l cu moderație. Dezinfectantul pe bază de alcool usucă unghiile (și mâinile), ducând la unghii casante.
Când curățați prin casă, purtați mănuși de cauciuc. Multe produse de curățat sau șervețele de curățare conțin substanțe chimice care pot slăbi unghia. Mănușile vă ajută să evitați contactul cu aceste substanțe chimice.
Dacă utilizați un șampon care se usucă sau care are ca scop eliminarea uleiurilor (adică, destinat părului gras), s-ar putea să vă usuce unghiile și să provoace unghii slabe sau casante. Încercați să vă schimbați șamponul pentru câteva săptămâni și vedeți dacă observați o diferență.
6. Evita sa folosesti unghii cu gel sau acrilice, daca este posibil
În timp ce acestea sunt prezentate ca o alternativă ușoară pentru cei care au probleme cu creșterea unghiilor, utilizarea frecventă poate duce la coajarea unghiilor, ceea ce le slăbește. Dar dacă tot ți-ar plăcea să le porți, asigură-te că dai o pauză unghiilor între aplicare.
Expunerea la lumina ultravioletă (UV) necesară pentru lacul cu gel a fost identificată ca un factor de risc pentru cancer, deși sunt necesare mai multe cercetări. Expunerea îmbătrânește și pielea care susține o unghie sănătoasă. Skin Cancer Foundation recomandă aplicarea de protecție solară pe mâini cu cel puțin 20 de minute înainte ca mâinile să fie expuse la lumina UV.
7. Oferă unghiilor o pauză de la lac
Pe aceleași linii, deși lacul de unghii arată frumos, unghiile tale trebuie să respire. Utilizarea constantă a lacului, chiar și a lacului netoxic, poate slăbi unghia.
După ce ați purtat oja timp de aproximativ o săptămână, îndepărtați oja cu un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă, apoi lăsați-vă unghiile fără lac timp de o săptămână.
8. Ține unghiile mai scurte
Unghiile lungi sunt mai predispuse să se rupă și să fie prinse de lucruri, în timp ce unghiile mai scurte sunt mai puțin probabil să fie ciobite, crăpate sau despicate, ajutând să le mențină puternice.
9. Nu îți folosi unghiile ca unealtă
În schimb, folosește degetele pentru a deschide o cutie de sifon sau folosește o agrafă pentru a ajunge la ceva într-un spațiu mic. Folosirea unghiilor ca unelte poate duce la rupere și ciobire, care la rândul lor pot slăbi unghia.
10. Folosește loțiune pe unghii
După îndepărtarea lacului, sau dacă crezi că nu ești suficient de hidratat, folosește cremă de mâini pe mâini, asigurându-te că îți hidratezi unghiile. Puteți face acest lucru de fiecare dată când vă spălați pe mâini.
11. Schimbă modul în care îți pilești unghiile
Pilirea unghiilor într-o mișcare înainte și înapoi ca un ferăstrău vă poate slăbi de fapt unghiile. În schimb, plasați-le într-o singură direcție.
De asemenea, mergeți ușor pe părțile laterale ale unghiilor, deoarece pilirea prea mult acolo poate slăbi unghia.
12. Discutați cu medicul dumneavoastră
Dacă ați încercat mai multe lucruri timp de câteva săptămâni și nu ați observat nicio schimbare la nivelul unghiilor, consultați un dermatolog sau un alt profesionist în îngrijirea pielii. Ei vă pot arunca o privire asupra unghiilor și vă pot pune întrebări despre rutina și sănătatea generală.
Dacă este necesar, ei vă pot prescrie un tratament pentru unghii care se prescrie pe bază de rețetă, care vă poate ajuta să vă întăriți unghiile, scriu cei de la healthline.com.