Dieta despre care se spune că prelungește viața cu până la 10 ani
Un stil de viață sănătos, echilibrat, contribuie la o bună funcționare a organsimului, scade riscul apariției diverselor boli și, cel mai important, prelungește durata de viață cu până la zece ani. Iar cardiologul Aseem Malhotra și fostul atlet Donal O'Neill propun o nouă dietă cu rezultate spectaculoase, pe care au intitulat-o Pioppi, după numele unui sat din Italia ai cărui locuitori sunt foarte longevivi.
Dieta Pioppi se întinde pe o durată de 7 zile, iar alimentele permise sunt printre cele mai consumate de oameni. Pe lângă planul alimentar al dietei, cei doi sepcialiști recomandă și postul intermitent, care presupune o pauză alimentară pe o durată de 8-9 ore pe zi.
Cum a luat naștere dieta Pioppi
Pioppi estre un sat localizat în sudul Italiei și a fost supranumit „cel mai sănătos sat din lume”. Locuitorii de aici au avut o durată de viață cu zece ani mai lungă, iar mulți dintre ei au reușit să trăiască până la vârsta de 100 ani.
UNESCO protejează dieta Pioppi, considerând-o patrimoniul dietei mediteraneene. Slănina, uleiul de măsline, oțetul de mere și ciocolata sunt doar o parte din alimentele permise în dietă.
Ce presupune dieta Pioppi
În cadrul unui articol pentru Get The Gloss, Dr. Aseem și Donal au prezentat un extras din cartea lor, numită „The Pioppi Diet: A 21-day Lifestyle Plan”, prin care prezintă felul în care poți include acest plan de prelungire a vieții de zi cu zi cu până la 10 ani, conform publicației britanice Daily Mail, care citează Get The Gloss.
Luni
Fără mic dejun. Dimineața este permisă doar cafeaua cu cremă de nucă de cocos.
Prânz: Omeltă din două sau trei ouă, cu ciuperci + cafea cu cremă de nucă de cocos.
Gustare după-amiază: Stridii în conservă, iaurt greces integral cu fructe de pădure și o mână de nuci și scorțișoară.
Cină: Friptură Picancha ( friptură braziliană) alături de spanac cremos și salată de avocado + 2 pătrățele de ciocolată neagră cu 95% cacao în stare solidă + o ceașcă de ceai Earls Grey.
Marți
Mic dejun: Cafea cu cremă de nucă de cocos.
Prânz: Halloumi și roșii prăjite + supă de legume preparată din oase de pui și bulion + o porție mică de pește gras + cafea cu cremă de cocos.
Cină: File de somon la grătar cu legume și varză murată + 2 pătrățele de ciocolată neagră cu 95% cacao în stare solidă + o ceașcă de Earl Gray.
Miercuri
Mic dejun: Cafea cu cremă de nucă de cocos.
Prânz: Iaurt grecesc integral în care se adaugă: cremă de nucă de cocos, fructe de pădure, câteva nuci, un praf de scorțișoară și turmeric + cafea cu cremă de nucă de cocos.
Gustare după-amiază: Glisoare cu bacon și nuci de unt – fâșii de bacon crocante, prăjite la grătar, acoperite generos cu unt de migdale și un praf de cacao crudă.
Cină: Cotlet de miel la grătar cu legume mixte și salată + 2 pătrățele de ciocolată neagră cu 95% cacao în stare solidă + o ceașcă de Earl Gray.
Joi
Mic dejun: Două sau trei ouă pregătite după bunul plac cu somon afumat și avocado + cafea cu cremă de cocos.
Prânz: Smoothie cu chefir și/sau lapte de cocos, fructe de pădure, o mână de nuci, puțin avocado, o lingură de ulei de cocos, un praf de scorțișoară măcinată, turmeric și mentă proaspătă.
Cină: -Supă din oase de pui cu bulion, cu o lingură de ulei de măsline extravirgin și sare după gust, urmat de merluciu proaspăt la tigaie și legume + bombe de cacao (cacao crudă, scorțișoară, ulei de nucă de cocos, smântână și nuci încălzite, mixate și congelate în bucăți de mărimea unei mușcături) + o ceașcă de ceai Earl Grey.
Vineri
Mic dejun: Două sau trei ouă și bacon + opțional cu avocado + cafea cu nucă de cocos.
Prânz: Supă de pește făcută cu bulion și oase din pui.
Cină: Pizza săracă în carbohidrați + bombe de nucă de cocos + o ceașcă de ceai Earl Grey.
Sâmbătă
Mic dejun: Omletă cu unt de nuci + fructe de pădure și iaurt grecesc integral + cafea cu cremă de nucă de cocos.
Prânz: Salată grecească.
Cină: Pui prăjit cu cartofi dulci și legume mixte + bombe de nucă de cocos, o ceașcă de ceai Earl Grey.
Duminică
Mic dejun: Somon afumat cu trei ouă amestecate pe aluat acrișor de bună calitate + avocado și crème fraiche + cafea cu cremă de cocos.
Prânz: Idem sâmbătă.
Cină: Păstrăv la cuptor cu legume mixte + fructe de pădure + nuci și smântână.