Dieta cu spanac: secretul unei alimentații sănătoase și echilibrate. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Consumul echilibrat de spanac are numeroase proprietăți terapeutice și aduce multe beneficii organismului, fie că este consumat crud sau gătit. Unul dintre cele mai importante beneficii ale spanacului pentru sănătatea noastră este că aduce aport scăzut de calorii și aport ridicat de nutrienți. 

Consumul de spanac aduce multe beneficii organismului. Foto: Click.
Consumul de spanac aduce multe beneficii organismului. Foto: Click.

Beneficiile consumului de spanac pentru sănătate

Spanacul conține din abundență și flavoide. Acestea încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac și de piele. În plus, spanacul previne cancerul de prostată.
Se știe despre spanac că este un excelent antiinflamator. 

De asemenea, datorită antioxidanților, vitaminei C și E, betacarotenului, manganului, zincului și seleniului, spanacul previne osteoporoza, ateroscleroza și hipertensiunea arterială. De asemenea, acel aliment minune reglează și tensiunea arterială.

Spanacul conține din plin și luteină și zeaxantină, oxidanți care protejează ochii de apariția cataractei. Pe de altă parte, acesta are în compoziție și cantități mari de vitamina A care ajută la păstrarea sănătății pielii și ne protejează de psoriazis. În plus, previne acneea și ridurilor.

Rețete delicioase cu spanac, ideale pentru o dietă sănătoasă și diversificată

Rețetă delicioasă cu spanac și brânză. Foto: Click.
Rețetă delicioasă cu spanac și brânză. Foto: Click.

Supă cremă

Fierbem legume (doi ardei, un morcov și două roșii), iar când acestea sunt aproape gata adaugăm spanac, 250 de grame. Blenduim totul. Adăugăm ulei de masline și unul, doi căței de usturoi. Se servește cu o mână de crutoane. 

Mâncare de spanac cu brânză

Sotăm câteva legume. De exemplu doi morcovi, o țelină mică și o ceapă. După câteva minute de înnăbușit adăugăm spanacul congelat (500 de grame) și îl lăsăm să se facă la foc mic. Adăugăm 100 de grame de brânză telemea dată prin răzătoare și câțiva fulgi de ardei iute și asta e tot. Se servește fierbinde, alături de o felie de pâine prăjită. 

Spanac cu Kefir

O altă rețetă delicioasă, ușor de preparat și foarte sănătoasă este și spanacul cu Kefir. Iată cum se prepară: fierbem 500 de grame de spanac la foc mic și când este aproape gata adăugăm sare, piper, kefir 100-150 de grame și usturoi pisat mărunt. Servim alături de o porție de mămăligă de 100 de grame. 

Planul de alimentație cu spanac: sfaturi utile și informații nutriționale importante

Informații nutriționale importante. Iată și din punct de vedere nutrițional de ce spanacul ar trebui să se găsească în alimentația ta zilnică, asta dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea, dar și silueta de invidiat. Acest aliment contine doar 23 de calorii pe 100 de grame, reprezentand 1.15% din totalul de 2000 de calorii recomandate zilnic.  Glucide 3.6 grame, proteine 2.9 grame, grăsimi nu are deloc, fibre 2.2 grame, sare și zahăr nu conține.  

Cum e mai bine să mănânci acest aliment. Spanacul poate fi consumat crud sau gătit și puteți opta, atunci când nu este sezonul lui, și pentru varianta congelată. Nutriționiștii spun că atunci când spanacul este gătit prin fierbere se obține un nivel de trei ori mai mare de betacaroten, prin comparație cu spanacul crud. Pe de altă parte, spanacul crud conține mai multe minerale și vitamine, care, prin fierbere se pot reduce. Nutriționiștii spun însă că, prin preparare termică, spanacul pierde din volum foarte mult și, în acest caz, aportul nutrițional rămâne unul ridicat. Despre spanacul congelat, experții în alimentație susțin că acesta își păstrează majoritatea dintre proprietăți. 

Indiferent cum alegi să-l prepari, acesta nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Indiferent că adaugi puțin spanac într-un suc sănătos ori o mână de frunze într-o salată sau în omletă, variantele de a-l include în alimentație sunt multiple. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net