Alimentul adorat de români care crește riscul de cancer. Dr. Virgiliu Stroescu: „Din 100 de oameni, 40 au...”

10 octombrie 2024 11:33   Sănătate
Ultima actualizare:

Doctorul Virgiliu Stroescu, unul dintre medicii români care militează pentru un stil de viață sănătos, a fost invitat recent în emisiunea „Follow Us”, moderată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, unde a vorbit despre alimentul care crește riscul de cancer. De asemenea, a dezvăluit ce alte produse sunt extrem de sănătoase pentru organism.

Recent, doctorul Virgiliu Stroescu a fost invitat în emisiunea „Follow Us”, moderată de Teo Trandafir și Ilinca Vandici, unde a vorbit despre unul dintre cele mai periculoase alimente pentru organismul uman. Potrivit lui, crește riscul de cancer. Prin urmare, alimentul care care ne ucide lent este carnea roșie.

„Din 100 de oameni, 40 au risc, nu fac”

 „Omul este făcut să mănânce vegetale. În momentul în care mănâncă animale, aia nu e pentru el, pentru că animalele au o anumită construcție și organismul când vede că e o altă construcție face anticorpi anti și încep și reacții imune. Noi, la plante, le salutăm cu plăcere. Când e ceva animal, nu e bine (...)

Hrana animală nu este nehrănitoare, am zis că nu este sănătoasă. Nu e optimă, cum sunt celelalte, dar dă putere, dă energie. Peștele e mult mai bun decât carnea roșie, care e dovedită cancerigenă. Dacă o persoană mănâncă mai mult de 40-50 de grame de carne roșie în fiecare zi, riscul de a face cancer e de 30, până la 40 la sută.

Știți ce înseamnă asta? Că din 100 de oameni, 40 au risc, nu fac, pentru că are factori de creștere. În momentul în care ai o tumoră nasoală, factorii de creștere o «înfloresc», pe când soia are 3 substanțe, împreună cu toate fasoletele, toate leguminoasele, care ce fac? Înfundă vasele tumorii și tumora se ratatinează. Factorii din animal le crește”, a spus medicul nutriționist Virgiliu Stroescu în cadrul emisiunii „Follow Us”.

Medicul a mai dezvăluit și ce alte produse sunt foarte nesănătoase pentru organism: „Care sunt ultracondimentate, în care sunt băgate substanțe toxice, alcool, tutun, toate astea sunt nesănătoase. Mai ales afumăturile”, a mai spus dr. Virgiliu Stroescu.

Mai multe