Alimentul care favorizează apariția cancerului. Mulți îl consumă zi de zi, fără să știe la ce pericol uriaș se expun
Efectele cafelei asupra sănătății sunt controversate. Unii medici spun că, este bogată în antioxidanți și este legată de un risc redus de multe boli. Cu toate acestea, alți specialiști în nutriție susțin că, această băutură are în compoziție cofeină, un stimulent care poate cauza probleme unor persoane și poate perturba somnul. Ba mai mult, un medic celebru a vorbit recent despre cât de mult rău de poate face cafeaua.
Cafeaua, o băutură toxică?
Renumitul medic spune că, această băutură extrem de iubită de oameni este, de fapt, foarte toxică. De asemenea, el este de părere că ea nu are deloc beneficii pentru organism, motiv pentru care acesta încearcă să scape de ea. „Toată lumea iubește cafeaua. Toată lumea vrea să afle ce bine face cafeaua. Și în momentul în care cineva se leagă de cafea parcă te ustură, parcă te doare, știi ce spune? <ori ăsta nu este sănătos ori ăsta urăște cafeaua ori eu sunt dezinformat>, pentru că oamenii nu vor să-și schimbe părerea. Atunci tot blestemul cade pe mine, prefer acest lucru. Pe de o parte, cafeaua nu este în sine decât o băutură foarte toxică, care omoară și insecte și cu ea se apără organismul. Pentru că ea este toxică, când intră în noi ea, noi nu o primim cu bucurie. Ca un dușman. Și atunci ce facem? Crește diureza să o dăm afară, crește salivația să o dăm afară și scaunu e mai des. Acestea nu sunt efecte benefice, organismul încearcă să scape de ea", adaugă specialistul.
Ne dezechilibrează!
În plus, cofeina dă dependență și lipsa câtorva cești poate duce la sevraj. Și efectele negative, din punct de vedere al celebrului medic, nu se opresc aici. „Pe de altă parte, dă stres, neliniște, palpitații, iritații, agitații, sensazia de a se sinucide, adică dezechilibrează omul. Omul nu mai este liniștit când bea o cafea. Când o bei, ți se pare mai grozav, însă ești într-o stare de excitație periculoasă. Tu nu mai ești tu, ești biciuit. Ca un cal, îi dai două, mamă, ce grozav e. Dar de fapt săracul e chinuit".
Și memoria are de suferit
Așadar, dacă sunteți sensibil la cofeină și aveți tendința de a deveni suprastimulat, poate doriți să evitați cafeaua cu totul. Un alt efect secundar nedorit este că poate perturba somnul. „Crește tensiunea arterială, scade circulația sangvină în inimă și atunci poate să se întâmple un infarct. Apoi, atacă somnul. În somn te refaci. Atunci se face memoria. Și dacă nu dormi nu ai memorie. Cafeaua te excită. Se spune că, cafeaua te face să scrii frumos. Minciuni. Scrisul este tremurat, este rigid, este grăbit, e speriat. Cafeaua nu este ceva care să îți dea liniște și pace. Dacă dormi și îți dă unul două palme și te trezești nu înseamnă că a făcut o faptă bună, el putea să te ia cu binișorul. Cafeaua îți dă două palme, te și lovește, îți strică sângele și tot și credem că ne face bine. După ce trece, ce credeți? Vine o oboseală și mai mare", conchide acesta.