Alimentul care poate reduce riscul apariției demenței. Trebuie consumat cât mai des
Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că dieta are un rol crucial pentru starea noastră de sănătate. Nu numai greutatea noastră corporală va fi afectată de alimentele care ne ajung în farfurie, ci și modul în care funcționează organele noastre interne. Iar potrivit unui dietician renumit, un aliment banal poate chiar să reducă riscul apariției demenței!
Tim Spector este un dietician renumit, care este foarte interesat de modul în care dieta poate reduce riscul apariției unor boli severe, cum ar fi demența. Mama profesorului deja a trecut de pragul de 80 de ani însă, din păcate, este nevoită să se confrunte cu un diagnostic de demență. Iar bătrâna deja nici nu își mai poate recunoaște propriul fiu.
Din acest motiv, Spector a încercat să afle care sunt alimentele ce pot reduce riscul apariției acestei boli. Iar potrivit expertului, nucile, carnea de pește, cât și eliminarea alimentelor ultraprocesate, sunt foarte importante pentru a evita această boală!
Alimentele care pot reduce riscul apariției demenței
Potrivit expertului, nucile, semințele cât și diferitele tipuri de crustacee sunt foarte importante în dieta sa. Acestea îi oferă o cantitate suficientă de acizi grași omega-3, care sunt foarte importanți pentru sănătatea creierului, mai ales pe măsură ce ajungem la vârste înaintate.
De asemenea, Tim Spector spune că nucile și semințele au proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care trebuie introduse cât mai des în dieta zilnică.
Dieta este foarte importantă pentru sănătate
În plus, expertul dietician recomandă și carnea de pește, mai ales sortimente precum somonul, heringul și sardinele. Acești pești nu numai că au un gust foarte bun, dar sunt și foarte benefici pentru starea noastră generală de sănătate.
În plus, expertul încearcă să consume cel puțin 30 de tipuri de plante de-a lungul săptămânii și se asigură mereu că organismul său are parte de cantitatea zilnică necesară de fibre. Aceste trucuri îl ajută să aibă o dietă mult mai sănătoasă, care poate reduce riscul apariției anumitor boli extrem de severe, cum ar fi și demența.