Cum se pregătește rapid și ușor dulceața de struguri. Este desertul perfect pentru zilele de toamnă

Strugurii se numără printre cele mai populare fructe pe timp de toamnă, însă nu mulți români știu că se poate face și o dulceață delicioasă din aceștia! Din fericire, rețeta este simplă, gustoasă și nici nu are nevoie de ingrediente prea complicate.

Dulceața de struguri se pregătește foarte ușor / foto: IStock
Dulceața de struguri se pregătește foarte ușor / foto: IStock

Dulceața de struguri este un preparat delicios, pe care nu foarte mulți oameni îl cunosc. Cu toate acestea, gustul ei este unul de vis, de care vă veți îndrăgosti încă de la prima înghițitură!

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, pentru a pregăti acest preparat delicios și unic nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple! Iar dacă urmați îndeaproape pașii acestei rețete, vă veți putea bucura de un desert delicios, perfect pentru perioada de toamnă și la care veți dori să reveniți cât mai des cu putință!

Practic, veți avea nevoie numai de un kilogram de boabe de struguri, de 750 de grame de zahăr, de 100 de grame de apă, vanilie, iar dacă doriți ca această rețetă să aibă un gust chiar și mai special, puteți folosi și câteva cuișoare! Odată ce aveți pregătite aceste ingrediente, veți putea începe să faceți dulceața!

Cum se pregătește dulceața de struguri

Practic, potrivit savoriurbane.com, primul pas pe care trebuie să îl urmați este să desfaceți strugurii bob cu bob de pe vrejuri, să îi spălați, iar apoi să îi lăsați să se scurgă cât mai bine. Mai departe, trebuie să puneți  într-o oală apa, zahărul, vanilia și cuișoarele și să pregătiți siropul pentru dulceață.

Pasul următor este să lăsați siropul la fiert vreme de 5 minute, după care să adăugați în oală și strugurii, pe care îi veți lăsa la fiert vreme de alte 5 minute. Mai departe, oala va trebui luată de pe foc, acoperită și lăsată să se răcească.

Apoi, trebuie să scoateți boabele și să puneți siropul rămas din nou la fiert. Boabele de struguri vor trebui reintroduse în oală atunci când siropul are consistența mierii, iar totul va mai trebui să fiarbă vreme de 5 minute.

Operațiunea de răcire și fierbere trebuie repetată până când boabele devin translucide, iar după ce ați terminat de pregătit dulceața, aceasta va trebui lăsată la răcit și pusă în borcane sterilizate.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
paine jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net