Cum ne ajută ciorba să slăbim. Mihaela Bilic are răspunsul: „De la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”
Printre nenumăratele idei de preparate care ajută în procesul sănătos de slăbire se numără și ciorba. Da, ați auzit bine, este varianta ideală recomandată la orice masă, în fiecare zi. Mihaela Bilic a explicat că ciorba, de orice fel, nu ne îngrașă, dimpotrivă, ne ajută să slăbim fără a ne înfometa.
Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist care aproape zilnic vine în atenția românilor cu infromații prețioase despre sănătate și nutriție, explică acum cum putem topi kilogramele acumulate de sărbători cu ajutorul unei ciorbe pe care ar trebuie să o consumăm cel puțin o dată pe zi.
Ciorba ne ajută să topim kilogramele în plus
„Slăbiți cu ciorbă!
Se pare că ciorba este cunoscută în tradițiile multor popoare ca fiind preparatul ideal pentru slăbit. Iar luna ianuarie ar putea fi dedicată ciorbei, un fel de strategie dietetică după excesele de sărbători.
În cărțile de nutriție se spune: “de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”- chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză.”, și-a început nutriționistul postarea informativă de pe Facebook.
Avantajele ciorbei din punct de vedere al nutriției
Mihaela Bilic le-a explicat celor de acasă faptul că ciorba nu conține foarte multe calorii. Este ideală mâncată în orice parte a zilei. De asemenea, este o mâncare sănătoasă și sățioasă, reușind să ne ajute să nu mai mâncăm atât de mult.
„Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv?
Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi ). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2!
În ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor.
Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei ”- deci e și sățioasă și dietetică!
Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic.”, a continuat Mihaela Bilic.
„Nimic nu satură mai bine decât ciorba”
„La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă.
Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.
Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină- nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”. Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă.
Nimic nu satură mai bine decât ciorba- e spornică, ieftină și practică- dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame.”, a conchis nutriționistul.