Dieta care ne ajută să slăbim până la 15 kilograme pe lună. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul: „Toată lumea știe...”
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști din România, a vorbit recent despre cea mai rapidă și sănătoasă modalitate de a slăbi până la 15 kilograme pe lună.
În cadrul rubricii „Doctor de bine”, de la PRO TV, medicul a explicat că există o metodă simplă și rapidă pentru a topi kilogramele în plus, doar consumând o anumită grupă alimentară.
Dieta care topește rapid kilogamele în plus
După ce a dezvăluit „trucul” care ne poate ajuta să slăbim, Mihaela Bilic a punctat și efectele adeverse pe care le-ar putea avea dieta proteică.
„Care este cea mai simplă și mai rapidă metodă de slăbit? Regimul proteic. Toată lumea știe, cu proteine ne săturăm și nu ne îngrășăm. Revoluția dietetică a doctorului Atkins a apărut în anii 70 și părea că a rezolvat pentru totdeauna problema slăbitului. Putem mânca pe săturate, fără limită de cantitate și să ne topim văzând cu ochii” – a spus Mihaela Bilic în rubrica de sănătate de la Pro TV.
Singura condiție prin care putem topi kilogramele în plus este să renunțăm la consumul de glucide.
„Cu o condiție. Să fie eliminate toate glucidele din alimentație. Principiul de bază e simplu: carbohidrații din zahăr și făinoase duc la secreție de insulină, hormonul care știe să transforme caloriile în grăsime de rezervă. Soluția? Eliminăm orice urmă de carbohidrați și grăsimea va dispărea” – a adăugat nutriționista.
Efectele acestei diete sunt „uimitoare de la 10 până la 15 kilograme pe lună” chiar dacă mâncăm 3.000 de calorii pe zi”, a mai precizat medicul.
Dezavantajele dietei proteice
Această dietă vine la pachete cu câteva riscuri precum: constipația, insomnia și durerile de cap. Respirația devine urât mirositoare, iar rinichii sunt suprasolicitați ca să elimine amonicacul din organism. De asemenea, și ficatul este afectat în timpul acestei diete, crește nivelul de colesterol în sânge, iar imunitatea este afectată. Odată cu eliminarea carbohidraților din dietă, în organism se înstalează o stare de acidoză, un pH scăzut, stresul oxidativ și îmbătrânirea accentuată.