Dieta împotriva acneei. Cele 5 ingrediente-cheie care vor reda sănătatea tenului tău
Credeți sau nu, acneea afectează 95 la sută din populație și mulți dintre cei care suferă au peste 35 de ani, iar cercetările arată că ceea ce mănânci contează cu adevărat pentru piele, în special în ceea ce privește acneea.
Acneea poate fi influențată de multe cauze diferite, inflamația și stresul oxidativ fiind printre cele mai importante. Intervenția alimentară numărul unu pentru reducerea inflamației este eliminarea zahărului, a carbohidraților procesați rafinați, a uleiurilor vegetale foarte procesate (porumb, soia și rapiță) și a produselor lactate.
Iată cele mai bune cinci alimente și nutrienți care luptă împotriva acneei și pe care specialiștii recomandă să le consumi în mod regulat pentru o piele curată și fără acnee.
Antioxidanți solubili în grăsimi
Antioxidanții solubili în grăsimi, cum ar fi beta-carotenul și vitamina E, sunt vitali pentru a ajuta la gestionarea inflamației.
Vitamina E este folosită de mai bine de 50 de ani în dermatologie și este un ingredient important în multe produse cosmetice.
Dieta călugărilor japonezi: Slăbeşti 10 kg în 10 zile
Un studiu a demonstrat rolul specific al vitaminei E în prevenirea formării punctelor negre sau a punctelor albe prin reducerea bacteriilor care le pot forma în foliculii de păr.
Sursele alimentare integrale de vitamina E includ spanacul,semintele de floarea soarelui, migdalele, ardeii grasi, sparanghelul, varza varza, broccoli, varza de Bruxelles si uleiul de masline.
Puteți adăuga două linguri de ulei de măsline extravirgin pe zi ca sos în salată sau adăugați la garnitură de cină - sparanghel fiert/cale sau broccoli.
Vitamina A
Vitamina A promovează refacerea celulelor în piele, astfel încât este eficientă în prevenirea formării celor mai comune forme de acnee.
Cele mai bogate alimente în vitamina A sunt ficatul, uleiul de ficat de cod, untul din lapte de vacă și gălbenușurile de ou.
Dacă sunteți vegan, puteți obține vitamina A într-o formă de beta-caroten, iar corpul dumneavoastră ar trebui să o transforme în retinol (tipul pe care îl folosește corpul nostru)
Încercați să vă concentrați pe consumul de legume și fructe de culoare portocalie și combinaț-le cu puțin ulei pentru o mai bună absorbție a beta-carotenului.
Zinc
Zincul este un micronutrient care este esențial pentru dezvoltarea și funcționarea pielii umane. Îmbunătățește vindecarea rănilor, are efecte antiinflamatorii și antibacteriene împotriva acneei.
Studiile au arătat că pacienții cu acnee au adesea deficit de zinc, iar suplimentarea acestuia pe cale orală are un efect pozitiv asupra tratamentului acneei.
Zincul este cel mai bine absorbit din surse animale. Organele precum rinichii și ficatul, carnea roșie precum carnea de vită și miel precum și fructele de mare, stridiile, scoicile și alte crustacee sunt cele mai mari surse de zinc.
Îți dorești să ai buze frumoase, tinere și senzuale? Iată ce trebuie să faci
Seleniu
S-a demonstrat că pacienții cu acnee au niveluri scăzute de seleniu și un studiu a examinat efectul administrării zilnice de seleniu (400 mcg) și vitamina E (20 mg) timp de 12 săptămâni în acnee, iar combinația a condus la îmbunătățiri semnificative.
Cele mai bogate surse de seleniu sunt organele și fructele de mare. Peștele precum codul, tonul, halibutul, sardinele și somonul sunt surse excelente, împreună cu ficatul și carnea de vită, curcan și miel.
Nucile braziliene sunt, de asemenea, bogate în seleniu, iar doar două nuci braziliene pe zi vă vor oferi cele 200 de micrograme necesare pentru un aport adecvat.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos conține compuși anti-bacterieni eficienți, acid caprilic și acid lauric, ambii care ajută la uciderea bacteriilor care cauzează acneea.
Dacă vă plac nucile de cocos, puteți adăuga pur și simplu bucăți de nucă de cocos sau ulei de nucă de cocos în smoothie-ul dvs. de mic dejun; Uleiul de cocos este și un ulei de gătit grozav.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro