Dieta călugărilor japonezi: Slăbeşti 10 kg în 10 zile

Ultima actualizare:

Din ce în ce mai populară la nivel mondial, „dieta călugărilor japonezi” dă rezultate excelente şi este foarte uşor de urmat. Durează doar zece zile, iar când o termini ești mai ușor cu 10 kilograme. Dacă vrei să o încerci, ideal ar fi să consulți înainte un medic nutrtiționist. 

Dieta călugărilor japonezi este pe bază de orez Foto: Shutterstock
Dieta călugărilor japonezi este pe bază de orez Foto: Shutterstock

Este bine pentru tine să ţii această dietă doar o dată la şase luni, pentru o perioadă de zece zile, iar rezultatele se vor vedea: vei pierde în greutate până la 10 kilograme. Această dietă reprezintă cea mai bună formă de detoxifiere a organismului. În timpul curei, nu ai voie să consumi decât un singur preparat: orez, conform clickpentrufemei.ro.  

Ce poți mânca în timpul dietei

În timpul celor zece zile cât ține această dietă, poţi mânca orez ori de câte ori îţi este foame, în ce cantităţi vrei. Ceea ce este foarte important e să mănânci încet şi să mesteci fiecare gură de orez de 20 de ori înainte de a înghiţi.

Pentru a evita situaţia în care te plictiseşti de acelaşi aliment, zi de zi, poţi să adaugi şi salate de legume proaspete, preparate cu ulei de măsline şi cu suc de lămâie. Sucul de lămâie cu apă este recomandat şi ca supliment, precum şi ceaiul neîndulcit, mai ales cel verde. De altfel, nu uita să bei minimum 2 litri de apă pe zi.

Totodată, trebuie să știi că zahărul, fructele şi toate celelalte băuturi sau alte alimente sunt excluse, şi, dacă nu trişezi în aceste zece zile, ai toate șansele să scazi în greutate așa cum ți-ai propus când ai început: minus zece kilograme.

Reţeta dietei

Ingredientele pe care poți să le folosești în această dietă sunt următoarele: 1 lingură de unt, 1 lingură ulei de măsline, 4 căţei de usturoi feliaţi, 3-4 castraveţi muraţi, 1 cană de orez nefiert, pătrunjel proaspăt tocat.

Modul de preparare este simplu. Într-o tigaie, combină untul şi uleiul de măsline, la foc mediu, şi, după ce untul s-a topit, adaugă usturoiul. Lasă-l să se prăjească aproximativ un minut. Apoi, adaugă orezul şi 3 căni de apă şi lasă să fiarbă până când orezul devine uşor lipicios.

Amestecă cu grijă, de câte ori este nevoie, cu o lingură de lemn, pentru a împiedica lipirea orezului de fundul vasului de gătit. După ce s-a făcut, îl scoţi într-un bol şi îl amesteci cu pătrunjel. Poţi adăuga castraveţii muraţi fie în orez,fie îi pui într-un vas separat.

„Pe termen lung poate crea grave dezechilibre în organism” 

Dr. Oana Ciuhureanu
Dr. Oana Ciuhureanu

Dieta călugărilor japonezi este o dietă care din punct de vedere medical și nutrițional nu conține toți micro și  macro nutrienții necesari bunei funcționari a corpului uman. Este o dietă care pe termen lung poate crea grave dezechilibre metabolice și electrolitice. Această dietă constă în consumarea orezului timp de 10 zile, cu mențiunea că putem adăuga și salată, legume proaspete și 1 lingură ulei măsline /zi. Dieta promite slăbirea a 10 kg în 10 zile și recomandarea este să fie ținută o dată la 6 luni maxim. Dieta nu este recomandată să fie ținuta pe termen lung, fiind periculoasă pentru organism.”, ne-a explicat dr. Oana Ciuhureanu, medic nutriționist.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net