Din ce în ce mai mulți bărbați cer o anumită intervenție estetică. Pentru ce trec pragul cabinetului medicului estetician

15 iulie 2023 16:54   Sănătate
Ultima actualizare:

 Din ce în ce mai mulți bărbați încep să fie mult mai atenți cu ei și să investească în înfățișarea lor. Nu doar doamnele și domnișoarele sunt adeptele operațiilor estetice, ci și domnii. 

Una dintre cele mai cerute intervenții estetice în rândul bărbaților este blefaroplastia, un proces prin care este eliminat excesul de piele de la nivelul pleoapelor. 

Ce spune specialiștii despre cea mai cerută intervenție de către bărbați 

Iancu Morad este chirurg estetician și mărturisește că din ce în ce mai mulți bărbați vor să scape de efectul inestetic de la nivelul feței, cauzat de excesul de piele de la nivelul pleoapelor. 

Astfel, blefaroplastia este procedura la care apelează din ce în ce mai mulți reprezentanți ai sexului puternic. 

„Excesul de piele de la nivelul pleoapelor este cauzat de diverși factori, de la înaintarea în vârstă, moștenire genetică, un stil de viață nesănătos sau lipsa prelungită a odihnei. Căpătăm astfel un aspect îmbătrânit, trist, ne pierdem din prospețimea privirii, iar acest lucru este deosebit de neplăcut pentru oricine.

În plus, pielea căzută de la colțul ochilor poate îngreuna și chiar bloca privirea periferică. Deci nu vorbim aici doar de rațiuni estetice. Bărbații sunt predispuși să se confrunte cu așa ceva, în special pentru că nu au în obișnuință să își îngrijească atent pielea sensibilă din jurul ochilor cu produse cosmetice special destinate acestei zone”, a spus medicul estetician.

Ei conștientizează problema cu care se confruntă, însă, până în anii trecuți, mulți dintre ei nu au avut curaj să facă ceva concret pentru acest lucru. Abia după ce au văzut rezultatele blefaroplastiei la femei și apoi, încet-încet, la alți bărbați care au ajuns la clinica noastră, au început să prindă curaj. Astfel se face că, în prezent, blefaroplastia a ajuns cea mai cerută intervenție estetică în rândul bărbaților”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad, potrivit informațiilor apărute în presă. 

Mai multe