Gustările care susțin sănătatea inimii. Ce trebuie să mănânci la micul dejun

17 octombrie 2024 2:00   Sănătate

Atunci când vine vorba de micul dejun, trebuie să luăm în calcul cele mai sănătoase opțiuni. Specialiștii în nutriție recomandă câteva gustări pentru meniul nostru zilnic, astfel încât să avem un echilibru în alimentație și să ne menținem inima sănătoasă. 

David Sabgir este medic cardiolog și fondator Walk with a Doc, dar totodată și purtător de cuvânt pentru Avocados-Love One Today. Acesta recomandă câteva gustări care mențin sănătatea inimii.

„Timpul pentru gustări poate fi o modalitate excelentă de a include alimente bogate în nu nutrieți în meniul nostru. Un sondaj recent la nivel național a demonstrat că, deși 93% dintre americani știu că o alimentație bună este importantă, doar jumătate continuă cu o alimentație sănătoasă, 4 până la 7 zile pe săptămână. Așadar, este important să găsiți modalități pentru a obține nutrienți cheie pe parcursul zilei”, a spus medicul, potrivit EatingWell.

Avocado cu pâine prăjită

De asemenea, medicul cardiolog susține că există câteva gustări sănătoase pentru menținerea sănătății cardiace. El alege avocado cu pâine prăjită sau mixul de nuci cu ciocolată neagră.

Pâinea prăjită cu avocado poate fi un mic dejun ușor sau o gustare sănătoasă dacă ne dorim o masă sățioasă. Sagbir a dezvăluit care sunt beneficiile acestei gustări pentru inimă.

„Avocado conține grăsimi bune, inclusiv 5 grame de grăsimi mononesaturate pe o treime dintr-un avocado mediu, care poate susține sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol LDL sau rău în sânge”, spune acesta.

Ciocolată neagră cu mix de nuci

De asemenea, ciocolata neagră asociată cu o mână de nuci amestecate este o gustare la fel de sănătoasă și hrănitoare.

„Nucile sau migdalele oferă grăsimi nesaturate, iar ciocolata neagră conține polifenoli, cum ar fi flavanolii și catechinele. Consumul atât de grăsimi nesaturate bune, cât și de polifenoli poate reduce riscul de boli cardiovasculare”, explică specialistul.

Pe lângă proprietățile sănătoase pentru inimă, polifenolii au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, potrivit unei cercetări publicate în revista Nutrition. În plus, nucile sunt o sursă excelentă de proteine pe bază de plante, așa că această gustare este sănătoasă, gustoasă și mai ales, sățioasă. În privința ciocolatei, puteți alege ciocolată neagră de caju sau scoarță de ciocolată, potrivit medicului cardiolog. 

Mai multe