Cum putem renunța la gustările favorite. Alternativele sănătoase și delicioase la care putem apela

Ultima actualizare:

Cu toții avem unele gustări favorite, pe care le avem mereu la îndemână prin casă și la care apelăm mereu atunci când ne este foame, ori când vrem să ronțăim ceva în timpul unui film. Cu toate acestea, cu siguranță că ne dăm seama că aceste gustări nu sunt deloc sănătoase, iar cu puțin efort și disciplină, le putem înlocui cu opțiuni mult mai bune pentru corpul nostru.

Multe gustări nu sunt sănătoase deloc
Multe gustări nu sunt sănătoase deloc

De la diverse sortimente de ciocolată, jeleuri, ori chipsuri, cu toții avem unele gustări favorite, pe care avem grijă să le avem mereu la îndemână prin casă. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, chiar dacă acestea ne pot satisface pofta și foamea imediat, pe termen lung, ar fi mult mai sănătos să le înlocuim cu variante mai sănătoase.

De exemplu, dacă ne place ciocolate și nu putem renunța la ea, ar fi mult mai sănătos să înlocuim varianta obișnuită, cu lapte, cu ciocolată neagră. Aceasta are un conținut mai mic de zahăr și grăsimi, iar pe lângă acest lucru, ciocolata neagră este și plină de nutrienți și antioxidanți.

Cum putem înlocui gustările favorite cu opțiuni sănătoase

O altă schimbare pe care o putem face este să înlocuim chipsurile cu popcorn! Banalele floricele sunt bogate în antioxidanți, fibre, iar, pe lângă aceste lucruri, ele au și mult mai puține calorii decât chipsurile. Desigur, pentru ca acestea să fie cu adevărat sănătoase, nu trebuie să le adăugăm unt, ori sare.

Poate că mulți dintre noi avem impresia că sucul de fructe este extrem de sănătos, dar acest lucru nu este tocmai adevărat! Sucurile de acest gen conțin mult zahăr, iar dacă vrem să ne bucurăm, cu adevărat, de efectele benefice ale fructelor, ar trebui să le mâncăm proaspete și să renunțăm la sucurile din comerț.

Cum deja începem să înaintăm tot mai mult în primăvară, ar fi bine de știut că putem înlocui înghețata cu iaurtul grecesc. Din păcate, indiferent cât de delicioasă este, înghețata are multe grăsimi, cât și calorii, decât simplul iaurt. De asemenea, aceasta conține și o cantitate mare de zahăr adăugat. De asemenea, în general în loc de dulciuri, putem apela la nuci, care sunt mult mai sănătoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net