11 gustări sănătoase care te pot ajuta să slăbești

Cele mai bune gustări sunt cele care conțin proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Acestea vă pot ajuta să vă mențineți sătul pe tot parcursul zilei și să faceți alegeri sănătoase la următoarea masă.

Gustările sănătoase nu trebuie să fie complicate. Foto: Shutterstock.
Gustările sănătoase nu trebuie să fie complicate. Foto: Shutterstock.

Gustarea se referă la consumul de alimente în timpul zilei, altele decât mesele principale. Acestea constau de obicei în porții mai mici de mâncare distribuite între mese.

Unele studii sugerează că, creșterea frecvenței meselor prin gustare poate ajuta la gestionarea foametei și la îmbunătățirea reglării zahărului din sânge. În plus, gustarea vă poate ajuta să vă creșteți aportul de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele.

Prin planificarea din timp și concentrarea asupra alimentelor bogate în nutrienți, gustările vă pot sprijini obiectivele de slăbire prin gestionarea foametei și menținându-vă mulțumit între mese.

Deși nicio gustare nu vă slăbește, unele dintre el pot ajuta la promovarea pierderii în greutate ca parte a unui model general de alimentație sănătoasă. Iată 11 gustări sănătoase, prietenoase cu pierderea în greutate, pe care să le adaugi la dieta ta.

1. Nuci amestecate

Nucile sunt o gustare nutritivă ideală, oferind echilibrul perfect de grăsimi sănătoase, proteine și fibre. Pe lângă faptul că sunt gustoase, au numeroase beneficii pentru sănătate și sunt foarte sățioase. Studiile sugerează, de asemenea, că, în ciuda conținutului lor mai mare de calorii și grăsimi, consumul moderat de nuci vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Există o mulțime de nuci din care puteți alege, inclusiv nuci, migdale, nuci braziliene, alune de pădure, nuci de pin, nuci de macadamia, caju și fistic. Deoarece nu necesită refrigerare, sunt o alegere excelentă pentru o gustare din mers. Fiți atenți la dimensiunea porției și urmăriți să rămâneți la aproximativ 1 uncie sau 1/4 cană.

2. Ardei gras roșu cu guacamole

Combinația de ardei gras roșii și guacamole vă oferă o mulțime de nutrienți care vă ajută să vă simțiți plini ore întregi. Deși toți ardeii grasi sunt hrănți, soiurile roșii sunt deosebit de bogate în antioxidanți. Pe de altă parte, guacamole este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, fibre, vitamine A, B și C și minerale precum fosforul și potasiul.

Asocierea unui ardei gras roșu mare cu 3 uncii (85 de grame) de guacamole combină cele mai bune dintre ambele alimente, menținând în același timp numărul de calorii al acestei gustari sub 200.

3. Iaurt grecesc și amestec de fructe de pădure

Iaurtul grecesc simplu și fructele de pădure fac o gustare delicioasă, bogată în nutrienți. Iaurtul grecesc este bogat în proteine, iar fructele de pădure sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanți. Adăugați un amestec de fructe de pădure colorate diferit în iaurt pentru a obține o gamă largă de nutrienți și un amestec al aromelor lor dulci și acidulate.

4. Felii de mere cu unt de arahide

Merele și untul de arahide sunt o potrivire făcută în rai - atât din punct de vedere nutrițional, cât și din punct de vedere al aromei. Pe de o parte, merele sunt un fruct bogat în fibre. Pe de altă parte, alunele oferă grăsimi sănătoase, proteine ​​pe bază de plante și fibre - aproape toți nutrienții de umplere pe care ar trebui să-i cauți la o gustare.

Combinând merele cu unt de arahide, te vei bucura de o gustare crocantă și cremoasă. Încercați să adăugați un strop de scorțișoară pentru un plus de aromă. Rețineți că multe mărci de unt de arahide cumpărate din magazin conțin zaharuri și uleiuri adăugate. Verificați lista de ingrediente și alegeți una care conține doar arahide și sare.

5. Brânză de vaci și fructe

Brânza de vaci este bogată în proteine, având 24 de grame într-o singură cană. Asocierea brânzei de vaci cu fructe completează conținutul de proteine și grăsimi al brânzei cu fibrele fructelor, rezultând o gustare dulce, cremoasă și sățioasă. Combinația este excepțional de bună atunci când combinați brânza cu fructe tropicale precum ananasul, papaya sau pepenele verde.

6. Batoane de țelină cu cremă de brânză

Batoanele de țelină cu cremă de brânză sunt o gustare clasică cu conținut scăzut de carbohidrați, care vă poate ajuta să vă simțiți satul. Acest duo vă va face să vă bucurați de o gustare plină de fibre, care combină o textură crocantă a țelinei cu cremositatea din brânză. Încercați bețișoare de țelină cu unt de arahide sau unt de migdale pentru un alt combo crocant și cremos. Gustarea a 5 batoane mici de țelină cu aproximativ 1 uncie (30 de grame) de brânză cremă oferă aproximativ 100 de calorii.

7. Chips de varză

Kale este incredibil de sănătos, deoarece este încărcat cu fibre și antioxidanți precum betacarotenul, luteina și zeaxantina. De asemenea, este o sursă bună de minerale, cum ar fi calciu și fosfor. Are un nivel mai scăzut de acid oxalic, un antinutrient care afectează absorbția calciului, decât multe alte legume cu frunze .

Asocierea verzelor cu ulei de măsline nu numai că face chipsuri mai delicioase și crocante, ci și o gustare mai echilibrată și mai sățioasă. Această rețetă ușoară de chipsuri de varză are aproximativ 150 de calorii:

Chips de varză

Ingrediente:

1 cană (20 de grame) de frunze de varză,

1 lingură (15 ml) de ulei de măsline,

1/4 linguriță (1,5 grame) de sare

Amestecă toate ingredientele într-un bol. Puneți bucățile de varză pe o foaie de copt tapetată cu pergament și coaceți la 175°C timp de 10-15 minute, până când devin crocante și încep să se rumenească ușor. Urmăriți-le cu atenție, deoarece se pot arde cu ușurință.

8. Ciocolată neagră și migdale

Ciocolata neagră și migdalele sunt o pereche fantastică. Aroma bogată de ciocolată asociată cu nucile crocante este un duo puternic de arome și sănătate. Ciocolata neagră conține antioxidanți, iar migdalele sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase.

Cei doi fac o combinație excelentă pentru o gustare sănătoasă, satisfăcătoare și portabilă. Încercați câteva lingurițe de fulgi de ciocolată neagră sau un pătrat de ciocolată neagră cu o mână de nuci.

9. Felii de castravete cu hummus

Savoarea proaspătă a castraveților și textura crocantă se potrivesc foarte bine cu cremozitatea bogată a humusului. Hummusul este de obicei făcut din năut, tahini, ulei de măsline și usturoi. Astfel, oferă un amestec de proteine pe bază de plante, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Savurând 1 cană (104 grame) de castraveți tăiați felii înmuiați în 2 linguri (34 grame) de hummus vă va ajuta să vă mențineți sătul pentru mai puțin de 100 de calorii.

De asemenea, le puteți asocia cu niște biscuiți din cereale integrale sau cu bețișoare de covrigi pentru o gustare mai consistentă.

10. O bucată de fruct

Gustările sănătoase nu trebuie să fie complicate. Doar o singură bucată de fruct poate fi incredibil de satisfăcătoare. Fructele portabile, ușor de consumat, includ bananele, mere, pere, struguri, grapefruit și portocale.

Fructele conțin fibre și minerale și sunt o gustare grozavă. Pentru a-l face mai satisfăcător, asociați fructele cu nuci sau iaurt.

11. Roșii cherry cu mozzarella

Roșiile și brânza mozzarella sunt o modalitate hrănitoare și delicioasă de a adăuga mai multe legume în dieta ta. Amestecă roșiile cu mozzarella, oțet balsamic și un strop de ulei de măsline pentru o gustare cu proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Această gustare proaspătă poate servi și ca o salată secundară pentru următoarea ta masă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
image
actualitate.net
image
actualitate.net