Leguma care te îngrașă mai rău decât shaorma. Românii o pun în aproape orice mâncare

21 ianuarie 2024 16:21   Sănătate

Atunci când pornim în căutarea unei diete pentru a scăpa de kilogramele în plus, unul dintre primele sfaturi pe care le vom primi este să consumăm mai multe legume. Ei bine, în ciuda faptului că, de cele mai multe ori, legumele sunt, într-adevăr, o alegere bună dacă vrem să mâncăm sănătos, există și unele excepții!

Nu toate legumele sunt la fel de eficiente, atunci când vine vorba despre cât de mult ne pot ajuta să dăm jos kilogramele în plus. Mai mult decât atât, dacă nu suntem atenți și exagerăm că cât de mult folosim unele legume, nu doar că nu vom da jos din greutatea în exces, dar ne putem chiar îngrășa și mai rău!

Iar pericolul este cu atât mai real cu cât, odată ce vedem care sunt legumele ce ne pot îngrășa, ne vom da seama cât de comune sunt, de fapt, în mâncărurile noastre! În primul rând, este vorba despre cartofi, care sunt folosiți mai la orice în țara noastră! Dar, se pare că doar o porție de 100 de grame de cartofi conține între 80 și 100 de calori, în funcție de modul în care îi pregătim!

Legumele care ne pot îngrășa la fel ca mâncarea fast-food

Țelina și păstârnacul sunt alte legume extrem de comune în mâncărurile noastre, despre care putem avea impresia că sunt și foarte sănătoase. Cu toate acestea, adevărul este că aceste legume conțin foarte puține fibre și, din păcate, foarte multe calorii. Undeva în jur de 100 de grame de țelină conține cam 15 calorii, în timp ce aceeași cantitate de păstârnac conține cam 50 de calorii.

Iar, în ultimul rând, o altă legumă extrem de populară în bucătăria noastră este, de fapt, destul de periculoasă pentru dieta noastră! Este vorba despre fasolea albă, ce este incredibil de densă, atunci când vorbim despre calorii. Mai precis, o porție de 100 de grame de fasole conține cam 200 de calorii, iar un castron de ciorbă de fasole poate conține cam 400 de calorii.

Mai multe