Care e temperatura ideală pentru un somn odihnitor. Mulți români consideră că e prea frig

De la saltele scumpe, până la așternuturi de pat de cea mai bună calitate, cu toții încercăm să ne asigurăm că vom avea un somn cât se poate de adânc și odihnitor. Însă, un factor căruia nu multă lume îi dă atenția cuvenită este temperatura din cameră! Ei bine, potrivit experților, se pare că temperatura perfectă pentru un somn bun este una surprinzător de mică!

Care este temperatura perfectă pe timpul nopții / foto: Shutterstock
Care este temperatura perfectă pe timpul nopții / foto: Shutterstock

Probabil că fiecare dintre noi am citit măcar și câteva articole care ne sugerează diverse sfaturi pentru a dormi mai bine. Dacă avem și un buget care ne permite, poate că am comandat chiar și o saltea scumpă, ori așternuturi de pat din cele mai fine materiale. Însă, indiferent ce am face, dacă temperatura din jurul nostru nu este una potrivită, nu vom reuși să dormim bine!

Desigur, după cum ne putem și imagina, nicio extremă nu este bună, atunci când vorbim despre un somn odihnitor. Frigul exagerat, care se poate instala în case în timpul iernii, ne va da o senzație extrem de incomodă, ca să nu mai spunem că ne putem și îmbolnăvi. Iar la polul opus, știm cu toții cât de greu este să dormim vara, când până și propria piele pare că ne încălzește.

Temperatura ideală pentru un somn odihnitor

Ei bine, potrivit celor de la adevarul.ro, experții au ajuns la un consens, privind temperatura perfectă pentru un somn bun. Rob Nezard, care lucrează pentru UK Radiators, ne spune că temperatura ideală pe timpul nopții este între 15,5 și 19,4 grade Celsius.

„Temperatura ideală pentru somn este între 15,5 și 19,4 C. Acest lucru se datorează faptului că temperatura corpului tău scade în mod natural ușor în timpul somnului, iar un mediu mai răcoros ajută la facilitarea acestui proces”, explică acesta, potrivit sursei citate.

Pentru un somn odihnitor, Rob Nezard ne recomandă fie să oprim complet caloriferul înainte de culcare, ori să îl dăm la o temperatură mult mai scăzută, dacă vrem să ne simțim bine de-a lungul nopții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net