Mâncăruri și băuturi pe care un medic nu le-ar consuma niciodată. Sunt otravă pentru organism!

12 mai 2023 5:00   Sănătate

Mâncărurile pe care le iubim cel mai mult pot fi și cele mai dăunătoare pentru sănătatea noastră. Totuși, indiferent de cât de gustoasă poate fi mâncarea nesănătoasă din farfurie, pe atât de toxică poate fi pentru sănătatea noastră.

Există trei feluri de mâncare pe care un medic nu le-ar consuma niciodată, din cauza efectelor devastatoare pe care le pot avea în timp asupra sănătății noastre. Rămâi în continuare pentru a descoperi cele mai nesănătoase mâncăruri din farfuria noastră.

1. Prăjelile

Conform csid.ro, un medic gastroenterolog trage un semnal de alarmă asupra alimentelor care sunt prăjite în ulei. Cantitatea mare de grăsimi saturate conduce la apariția problemelor digestive. Mai mult decât atât, grăsimea consumată în exces conduce la hipersecreție de bilă, care se manifestă prin următoarele: crampe abdominale, greață și balonare.

Consumul frecvent de prăjeli conduce la apariția inflamațiilor și stresului axidativ celular – factori responsabili pentru apariția mai multor forme de cancer.

2. Sucurile cu zahăr, cel mai mare dușman al sănătății

Atunci când vine vorba de lichide, niciun medic nu ar consuma sucurile acidulate cu sau fără zahăr, sau cu îndulcitori naturali. De asemenea, nu este recomandat să fie consumate nici măcar sucuri naturale.

Consumul zilnic de băuturi carbogazoase conduce la apariția crampelor la stomac, balonării, refluxului acid, diaree sau constipație.

Creșterea în greutate și osteoporoza pot apărea în urma consumului de băuturi carbogazoase cu zahăr.

3. Mezelurile

Indiferent dacă vorbim despre mezeluri afumate, sărate sau uscate, acestea reprezintă un adevărat pericol pentru organism. Sunt procesate și conțin o cantitate mare de grăsimi, sare și nitriți cancerigeni. Cele mai recente studii anunță că, un consum regulat de mezeluri, conduce la apariția disbiozei intestinale și a cancerului de colon.

Mezelurile pot fi periculoase și pentru stomac, din cauza faptului că au în compoziția lor puține fibre, dar multă sare și grăsime. Acestea conduc la apariția mai multor probleme de sănătate: obezitate, inflamații în corp, boli hepatice, renale, astm etc.

Mai multe