Ce produs light te îngrașă la fel de mult ca unul cu zahăr

Te-ai bazat pe faptul că sucurile light țin cu silueta ta și poți să te răsfeți cu un pahar rece ori de câte ori vrei? Nimic mai greșit! Specialiștii spun că și acestea îngrașă, pentru că forțează organismul să rețină calorii

Nici produsele light nu te scapă de calorii
Nici produsele light nu te scapă de calorii

Un pahar de suc rece este întotdeauna o tentație, mai ales când este cald afară. Însă, ce te faci când acul cântarului se tot duce în partea dreaptă, cât mai departe de ținta propusă de tine? Este timpul să renunți și la această plăcere, chiar dacă este ea fără pic de zahăr.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează că și sucurile pe bază de îndulcitori, adică cele notate cu „light”, îngrașă. Explicația este următoarea: prin procesele metabolice, aceste sucuri cu îndulcitori forțează organismul să rețină calorii. Astfel, după consumarea lor, apare efectul cefalic prin care organismul este forțat să rețină mai multe calorii decât în mod normal. „În acest fel sucurile «light» ne îngrașă”, spune profesorul.

Sucurile cu zahăr deshidratează organismul

Medicul mai spune că niciun suc din comerț nu este benefic, indiferent dacă ele conțin zahăr sau îndulcitori. „Cele cu zahăr sunt hipertonice și ne scot apa din organism. Practic, accelerează deshidratarea produsă de caniculă și ne amplifică setea. În plus, constituie o sursă importantă de calorii, dar fără substanțe nutritive.”, spune celebrul medic, conform realitatea.net. 

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a condus Institutul de Cercetări Alimentare
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a condus Institutul de Cercetări Alimentare

Prof. Mencinicopschi spune că cele care conțin cafeină deshidratează organismul, acest aspect fiind stipulat într-o lege europeană nou apărută. Orice băutură care conține cafeină peste un anumit nivel trebuie să aibă pe etichetă o atenționare în care să se menționeze concentrația, nefiind indicată copiilor, gravidelor etc.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat în august 2014 la 8 ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Medicul a fost eliberat condiționat în 2016. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net