Cum foloseşti usturoiul la mâncăruri

Nu mai asociaţi mirosul foarte puternic şi gustul specific care rămâne în gură şi în respiraţie şi veţi descoperi că usturoiul face numai bine în organism. Uitaţi cum se găteşte sănătos acest aliment-minune!

Cum foloseşti usturoiul la mâncăruri
Cum foloseşti usturoiul la mâncăruri

Ulei, apă şi oţet aromatizate

Adăugat în ulei, acesta va căpăta o aromă deosebită şi va putea fi folosit ulterior pentru diferite prăjeli, marinate şi mâncăruri, precum cele de carne, legume, paste sau pe bază de aluat de pâine. După preferinţe, usturoiul se poate pune şi în apa în care se fierb pastele: când apa dă în clocot, pune şi 2-3 căţei de usturoi curăţaţi de coajă şi lasă-i să fiarbă între 5 şi 10 minute. Scoate-i apoi şi adaugă pastele în apa respectivă.

Mujdeiul

Zdrobiţi căţeii de usturoi curăţaţi de coajă fie cu ajutorul unui cleşte special, fie într-un recipient cilindric din lemn şi un obiect din lemn. Crema de usturoi astfel obţinută se freacă cu sare, ulei şi puţină apă, transformând-o în mujdei. Se poate adăuga şi smântână sau o picătură de oţet, în funcţie de preferinţe.

Usturoi adăugat în mâncăruri

Poţi adăuga usturoi nu numai în supe şi sosuri, ci şi în mâncărurile făcute la cuptor, fie că sunt pe bază de carne, fie că sunt legume sau fructe de mare. Pus peste cartofii copţi, înainte sau după ce i-ai pus la copt, aceştia vor căpăta un plus de gust. Se poate adăuga chiar şi peste îngheţată sau prăjituri. Pentru un plus de gust şi savoare în mâncare, zdrobeşte usor căţeii de usturoi înainte să îi adaugi şi pune-i în timpul gătitului, astfel încât prin fierbere sau prăjire să nu îşi piardă complet aroma.

Taie-i în felii, pe lungime, dacă îi adaugi în mâncăruri care se fac într-un timp mai îndelungat. Pentru cele cu un timp de pregătire mai redus, toacă-i mărunt sau zdrobeşte-i. Pentru a obţine un gust deosebit în sosul cu usturoi, pune acest ingredient după ce l-ai dat pe răzătoarea mică. Aroma se va împrăştia mai bine şi mai uşor, iar savoarea va fi una deosebită, conform retete.acasa.ro.

Aşa se păstrează usturoiul 

Căpăţânile de usturoi trebuie ţinute la o temperatură de aproximativ 18 grade, într-un loc ferit de umezeală şi lumină. Astfel, pot rezista între 2 săptămâni şi 6 luni.

Căţeii de usturoi descojiţi se păstrează într-un recipient de plastic închis etanş, într-un loc uscat şi ferit de lumină. Se mai poate folosi o pungă sau o cutie din carton.

Se mai poate păstra în ulei sau în oţet. Acoperă recipientul şi ţine-l într-un loc răcoros şi ferit de lumină. Se va păstra întreg şi lichidul va avea o nouă aromă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
caine covid carantina china foto twitter jpg
infidelitate 0 jpeg
alcool jpg
shutterstock 414106915 jpg
image
image
image
image
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
foto1 ElenaB jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg
Risa Hirako jpg
zodii care imprumuta bani jpg