Obiceiul nociv pe care mulți români îl au dimineața. Nu face asta niciodată pe stomacul gol

Ultima actualizare:

Click! îți spune care este obiceiul nociv pe care mulți români îl au dimineața. Nu trebuie să faci asta niciodată pe stomacul gol. Din păcate, cei care se abat de la regulă pot avea probleme de sănătătate.

Obiceiul nociv pe care mulți români îl au dimineata
Obiceiul nociv pe care mulți români îl au dimineata

Aproape două treimi dintre nutriționiștii consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății. Printre acestea se numără aspecte ce țin de performanța mentală și fizică, inclusiv o vigilență îmbunătățită (86%), stare de spirit îmbunătățită (61%), îmbunătățire a performanței sportive generale (69%) și a performanței în activitatea fizică (51%).

Modul în care se consumă este însă foarte important. Din păcate, consumată pe stomacul gol, cafeaua poate avea efecte adverse asupra organismului. După cum bine știm, mulți români grăbiți spre muncă încep ziua cu o cafea, fără să fi mâncat ceva înainte.

De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol

Nu e bine să bei cafea pe stomacul gol
Nu e bine să bei cafea pe stomacul gol

Consumul cafelei negre pe stomacul gol poate provoca o serie de afecțiuni, atrag atenția unii specialiști, care recomandă renunțarea la acest obicei.

De exemplu, consumul cafelei pe stomacul gol ridică și nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă, potrivit timpul.md.    

Potrivit specialiștilor, cafeaua ar trebui consumată la o oră după trezire și neapărat după ce mânânci ceva înainte.

Una dintre explicații pentru problemele pe care le creează cafeaua este legat de nivelul de cortizol - un hormon care ne controlează ceasul biologic și abilitatea noastră de a rămâne treji - se ridică foarte rapid. Astfel, organismul va avea nevoie de mai mult timp pentru a-l scădea, astfel încât să ajungă la un nivel normal. 

Cafeaua pe stomacul gol poate provoca mai mult stres

Meg Gerber, specialist în medicină funcțională, semnalează o altă problemă majoră. „A bea cafea înainte de a consuma alimente ne poate provoca mai mult stres, deoarece majoritatea dintre noi suntem deja agitați la începutul zilei.”, spune Meg, conform She Finds.

Potrivit expertei, tot acest stres își poate pune amprenta asupra intestinului. Așadar, dacă vrem să bei o ceașcă de cafea dimineața, trebuie să te asiguri că o asociezi cu un mic dejun, conform Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
varza a la cluj jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net