Mare atenție! De ce să nu mai pui niciodată roșiile în frigider. Când vei afla, nu vei mai face asta
Ți-a spus vreodată cineva că roșiile nu se păstrează în frigider? Ei bine, este adevărat! Click! îți spune în rândurile următoare de ce este bine să nu mai pui aceste legume niciodată la rece.
Roșiile sunt unele dintre cele mai iubite legume de români. Majoritatea însă le pun în frigider, după ce le cumpără, fără să își dea seama că fac, de fapt, o mare greșeală.
De ce este o mare greșeală să ții roșiile la rece
Așadar, potrivit cercetătorilor, roșiile, care provin din regiuni calde, asemănătoare cu deșertul, preferă temperaturile cât mai ridicate. La rece, schimbările chimice le alterează aroma și textura.
Mai mult decât atât, gustul lor ușor de recunoscut este dat de compuși volatili, care la frigidier nu se mai reproduc așa cum ar trebui.
Totodată, se distrug și cei existenți, a arătat un studiu al Institutului Național de Cercetări Agricole din Franța.
Există și excepții
Totuși, există și excepții. Situații în care frigiderul te va ajuta să nu ajungi să arunci la gunoi roșiile care sunt prea coapte. Celor pentru salată, de exemplu, le modifică atât textura cât și gustul.
Daniel Gritzer de la Serious Eats a făcut un test de gust complex pentru a afla cum, când și dacă roșiile ar trebui să fie puse vreodată în frigider. El a descoperit că că roșiile coapte pot fi păstrate fără emoții în frigider câteva zile, cu pierderi minime de aromă. Acest lucru este posibil doar dacă le atunci la temperaturii camerei înainte să le mânânci.
Totuși, este foarte greu să ținem această leguma în afara frigiderului dacă nu o consumăm repede. Dacă este ținută pe masa din bucătărie, o roșie perfect coaptă ar fi afectată de mucegai în câteva zile, scrie playtech.
Roșia (pătlăgica roșie sau mai rar tomata), numită științific Solanum lycopersicum, este o plantă din familia Solanaceae, apropiată pe linie genetică de următoarele plante, de asemenea originare din „Lumea Nouă”: tutun, ardei, cartof, vânătă și physalis alkekengi. Roșia este o plantă nativă a sudului Americii de Nord și nordului Americii de Sud, având un areal natural de extindere din centrul Mexicului până în Peru.