Neurochirurg celebru, cel mai prețios sfat pentru a ne feri de cancer. Ce trebuie să facem, ca să nu declanșăm boala

20 iunie 2023 8:38   Sănătate

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat motivele pentru care se declanșează afecțiunile grave în organism. Medicul consideră că în procesul de autovindecare creierul are un rol esențial. Neurochirurgul a fost invitat la podcastul Fain și Simplu cu Mihai Morar". Acesta a vorbit despre afecțiunile tot mai prezente ale acestui secol: cancerul, diabetul și hipertensiunea.

Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Feriți-vă de stres"  

Ciurea este de părere că acestea se declanșează când există o stare de supărare, de nervi sau depresie. De asemenea, specialistul ne recomandă să ne ferim de stres.

Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.).

Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. „La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul", a explicat profesorul Vlad Ciurea".

"Autovindecarea nu trebuie exclusă" 

Neurochirurgul este convins că autovindecarea este posibilă și a dat exemplul unei paciente care a învins boala.

"Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată", a adăugat medicul. 

Mai multe