Reputatul medic Vladimir Ciurea avertizează! Motivul pentru care NU e bine să mâncăm mult la prânz

Reputatul medic Vladimir Ciurea a explicat motivul pentru care nu e bine pentru sănătate să mâncăm mult la prânz.

Nu este bine să mâncăm mult la prânz. Foto: Click.
Nu este bine să mâncăm mult la prânz. Foto: Click.

De ce nu este bine să mâncăm mult la prânz

Momentul în care mănânci alimentele îți determină și metabolismul. Când ne trezim dimineața, metabolismul nostru este cel mai ridicat. Dacă nu îți alimentezi corpul în acest moment, corpul tău nu va putea susține rata metabolică. Pe măsură ce ziua trece, metabolismul tău încetinește, prin urmare, este important să iei cina cel târziu până la ora 20:00 pentru o digestie ușoară.
"Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier" a motivat sfatul său celebrul medic Vladimir Ciurea.

La ce oră trebuie să ne culcăm

Medicul a explicat și ce este bine să facem seara, dar și la ce oră este indicat să ne culcăm pentru a nu ne pune sănătatea în pericol. "Ne apropiem de perioada de seară, când este bine să avem o activitate socială, seara să putem discuta. Să nu mâncăm și să cădem imediat. Mai mult, recomand întotdeauna, dacă această masă de seară să fie până în ora 20:00 și să nu fie foarte copioasă. Pentru că mâncarea actuală este foarte calorică, foarte bună, foarte apetisantă. Toți ne îngrășăm, deci trebuie să ne ferim de aceste calorii. După care mă uit puțin la știri și fac tot posibilul ca înainte de ora 22 să fiu în poziție culcat în pat, nu am niciun fel de telefon, de tablete, laptopuri lângă mine. Nu am televizorul deschis". 

image
image
image
image
image
image
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png
harry și meghan jpeg
shutterstock 529038052 jpg
stop children suicide 2780203 1280 jpg
Greva generala in invatamant 22 mai 2023  Foto Inquam Photos Octav Ganea (6) jpg