Cum a devenit Jeff Bezos tatăl Panterei Roz și al lui RoboCop. Suma uriașă de bani plătită de Amazon

18 martie 2022 14:31   Tehnologie
Ultima actualizare:

MGM a trecut prin faliment și prin noi seturi de proprietari în ultimul deceniu, în timp ce noile sale lansări s-au diminuat.

Amazon a anunțat că și-a încheiat achiziția studioului de la Hollywood MGM, la două zile după ce autoritățile europene de reglementare au declarat că acordul „nu va reduce semnificativ concurența” pe piețele europene.

Gigantul american a anunțat acordul de 8,5 miliarde de dolari în mai, devenind a doua achiziție ca mărime a companiei, după acordul său de 13,7 miliarde de dolari cu Whole Foods în 2017. Cea mai recentă achiziție era vizată la stimularea serviciilor de streaming Amazon Prime Videos, pentru a concura cu Netflix și Disney+ .

Ce a mai achiziționat Amazon

The Wall Street Journal a raportat la începutul acestei luni că Amazon a certificat Comisiei Federale pentru Comerț furnizarea informațiilor solicitate de anchetatorii antitrust cu privire la tranzacție, adăugând că ar putea fi liberă să încheie achiziția dacă comisia nu depune o contestație juridică înainte de jumătatea lunii martie.

Unul dintre cele mai vechi studiouri de la Hollywood, MGM a trecut prin faliment și prin noi seturi de proprietari în ultimul deceniu, în timp ce noile sale lansări s-au diminuat.

Amazon a lăudat acordul într-o postare pe blog, spunând că MGM are peste 4.000 de titluri de filme, 17.000 de episoade TV și premii care „vor completa munca Prime Video și Amazon Studios pentru a oferi clienților o ofertă diversă de opțiuni de divertisment”.

Citește și Ce mai fac miliardarii cu banii? Jeff Bezos a plătit pentru demolarea unui pod istoric

Amazon plănuiește să se bazeze pe vasta bibliotecă MGM, cu personaje celebre precum Rocky, RoboCop și Pink Panther, pentru a crea filme și emisiuni noi.

„Suntem încântați de faptul că MGM și bogăția sa de mărci iconice, filme și seriale de televiziune legendare, precum și echipa noastră incredibilă și partenerii creativi să se alăture familiei Prime Video”, a declarat directorul de operațiuni al MGM, Chris Brearton, într-un comunicat.

Cea mai recentă achiziție vine în timp ce autoritățile de reglementare antitrust examinează Amazon pentru practicile și operațiunile sale mai largi. Săptămâna trecută, parlamentarii Camerei au cerut Departamentului de Justiție să investigheze dacă gigantul tehnologic și directorii de rang înalt au obstrucționat Congresul sau au încălcat alte legi federale, depunând mărturie cu privire la practicile sale de concurență.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe