Așa arată iahtul lui Jeff Bezos, din cauza căruia se demontează podul din Rotterdam

Ultima actualizare:

Miliardarul Amazon și Blue Origin Jeff Bezos, de 58 de ani, merge până în pânzele albe pentru a-și împlini visurile.

Jeff Bezos și Lauren Sanchez sunt împreună din 2019 - foto EPA-EFE
Jeff Bezos și Lauren Sanchez sunt împreună din 2019 - foto EPA-EFE

El a comandat un iaht lung de 127 de metri, numit Y721, pentru care plătește 500 de milioane $ și care îi va fi livrat în cursul acestui an. Însă pentru asta e nevoie de demonteze un pod vechi de 140 de ani.

Autoritățile locale, de acord cu demolarea

Autoritățile locale din Rotterdam, Țările de Jos, au confirmat în urmă cu aproape o săptămână că vor demonta podul Koningshaven pentru a permite iahtului uriaș să părăsească șantierul naval unde e construit, folosind canalele navigabile ce străbat orașul. Ambarcațiunea Y721 are 127 de metri lungime și o înălțime de 46 de metri și este prea înaltă pentru a putea trece de podul care abia a fost renovat în 2017. Evident întreaga operațiune de demontare și reasamblare va fi plătită de miliardarul care are o avere de 185,5 miliarde $.

Așa arată iahtul de lux din cauza căruia de demolează podul -captură YouTube Dutch Yachting
Așa arată iahtul de lux din cauza căruia de demolează podul -captură YouTube Dutch Yachting

Atac cu ouă stricate asupra iahtului de lux

Însă știrea că miliardarul atentează la integritatea patrimoniului local i-a enervat la culme pe oamenii din Rotterdam. Paul Strörmann, 40 de ani, a organizat un bombardament cu ouă stricate în ziua în care vasul va trebui să tranziteze orașul și peste 1.000 de localnici au promis că vor fi prezenți la eveniment, informează New York Post. ”Rotterdam a fost ridicat din propria cenușă după bombardamentul din al Doilea Război Mondial de locuitorii acestui oraș și nu vom permite ca vestigiile lui să fie desconsiderate”, a declarat olandezul.

Podul Koningshaven din Rotterdam, care îl încurcă pe Jeff Bezos. Foto: Epa-Efe
Podul Koningshaven din Rotterdam, care îl încurcă pe Jeff Bezos. Foto: Epa-Efe

Jeff Bezos, pasionat să navigheze

Pasiunea lui Bezos pentru ambarcațiuni este cunoscută de mai mulți ani. De altfel, el a avut parte de o petrecere incredibilă la intrarea în 2022. A închiriat un iaht de lux de aproape 30 de metri lungime, la bordul căruia a petrecut cu iubita, fiul și fostul logodnic al acesteia, dar și fratele lui, Mark Bezos. Boss-ul Amazon, Jeff Bezos, de 58 de ani și iubita lui Lauren Sanchez, 51 de ani, au fost surprinși de paparazzi la bordul unui iaht de lux în St. Barths, Caraibe, bronzându-se și relaxându-se la soare. După ce au petrecut Crăciunul acolo, ei și-au chemat prietenii și rudele să petreacă de Revelion alături de ei. Închirierea iahtului de lux a costat între 38.000 și 41.000 $ pe săptămână. Iahtul închiriat de Bezos are o lungime de aproape 30 de metri și a fost construit în anul 2005.

Bezos a divorțat în 2019

Bezos a fost căsătorit între 1993 și 2019 cu MacKenzie Scott și din 2018 are o relație cu frumoasa prezentatoare de televiziune Lauren Sanchez. Bezos a pierdut primul loc în topul celor mai bogați pământeni în fața lui Elon Musk, chiar cu câteva săptămâni înainte de Anul Nou, după ce boss-ul SpaceX și-a rotunjit averea la 276,2 miliarde $. Bezos a devenit miliardar încă din anul 1998 și 90% din averea lui provine din cele 10 procente pe care le deține în cadrul companiei de vânzări online Amazon.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
criminal freepik jpg
bacalaureat jpg
bear 1283347 1280 jpg
ventilator istock jpg
cariera elevi jpg
pompieri smurd jpg
Olt 1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net