Cum au fost păcăliți utilizatorii de AirTag, încât să fie urmăriți pe banii lor

4 februarie 2022 7:11   Tehnologie

AirTag-urile păreau destul de inofensive când au apărut pentru prima dată, promițând să țină evidența bunurilor utilizatorilor printr-un sistem de crowdsourcing Bluetooth. 

Și încă de la început,  Apple a jurat în sus și în jos că AirTag-urile nu pot fi folosite cu intenții rău intenționate, deoarece aveau difuzoare încorporate care ar putea suna pentru a se face cunoscute, plus o funcție de detectare automată integrată în iPhone-uri pentru a vă anunța dacă sunteți urmăriți vreodată de un AirTag.

După cum raportează AppleInsider , astfel de exemple de AirTag-uri modificate, „prietenoase pentru urmăritori” au apărut pe toată piața second-hand, cum ar fi eBay și Etsy. Desigur, nu sunt niciodată comercializate ca instrumente de urmărire. Un anume vânzător a fost găsit vânzând dispozitivul de 30 USD pentru 77,50 USD pe Etsy, numindu-l „Silent AirTag”.

AirTag second-hand, cunoscut și sub numele de „plătesc ca să fiu urmărit”

În descriere, comerciantul a explicat că dispozitivul arată aproape la fel ca un AirTag obișnuit de 29 USD. Cu toate acestea, o mică gaură a fost tăiată sub bateria dispozitivului pentru a deconecta difuzorul.

Când a fost abordat de o publicație din Statele Unite , vânzătorul a sfârșit prin a-și elimina lista și a răspuns cu o declarație detaliată a părerii sale cu privire la această problemă:

„Intenția acestei modificări a fost de a răspunde mai multor solicitări ale cumpărătorilor interesați de celălalt produs AirTag, care doreau să monteze un AirTag pe biciclete, animale de companie și unelte electronice. Aceste solicitări m-au determinat să îl listez ca produs pe Etsy, deși fără prea mult succes. Marea majoritate a vânzărilor afișate pe profilul meu Etsy provin din vânzări ale AirTag-ului meu modificat, conceput pentru a se potrivi discret într-o poșetă sau portofel.”

La fel ca multe produse din lume, va exista întotdeauna o minoritate de oameni care le vor folosi pentru activități rău intenționate. Mulțumit de capacitatea mea de a ajuta oamenii cu utilizări reale, pozitive, am enumerat produsul fără să fi luat în considerare consecințele negative, arată Apple Insider.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe