Dreptul la informație a rușilor e aproape de final. Încă un jucător mondial important a fost doborât

24 martie 2022 12:40   Tehnologie

În cea mai recentă mișcare a Rusiei de a cenzura serviciile de internet occidentale de când a început războiul prin invadarea Ucrainei, Google a confirmat că rușii au probleme în accesarea serviciului său de agregare de știri, Google News.

Aceasta urmează unui raport anterior al agenției de știri Interfax, care spunea că serviciul a fost blocat de cenzorul de internet al Rusiei, Roskomnadzor.

Ce se va întâmpla cu informația din Rusia?

„Am confirmat că unii oameni întâmpină dificultăți în accesarea aplicației și a site-ului web Google News în Rusia și că acest lucru nu se datorează unor probleme tehnice din partea noastră”, a transmis un purtător de cuvânt al Google, confirmând în mod tacit că serviciul de știri este afectat de restricții.

„Am muncit din greu pentru a menține serviciile de informare precum Google News accesibile oamenilor din Rusia cât mai mult timp posibil”, a adăugat gigantul american.

Vezi și O jurnalistă din Rusia a protestat în direct împotriva războiului declanșat de Putin: «Nu crede propaganda»!

Săptămâna trecută, Roskomnadzor a amenințat Google, susținând că reclamele de pe YouTube au fost folosite pentru a distribui „atacuri informaționale” despre care a spus că amenință cetățenii ruși, acuzând compania că este implicată în acte „de natură teroristă”.

Afirmația pare a fi un precursor al unei posibile restricții asupra YouTube. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Platforma este pe deplin funcțională în Rusia. 

Tech Crunch a contactat Google cu privire la modificările care au fost introduse. Compania nu a răspuns la cererile aferente, dar un purtător de cuvânt al Google a sugerat că compania nu a văzut încă nimic similar care să afecteze YouTube. 

Citește și Cum au interzis rețelele de social media propaganda și canalele Rusiei

Încă de la începutul invaziei, guvernul rus a impus mai multe restricții cu privire la informațiile despre războiul pe care Rusia l-a început asupra Ucrainei, restricționând mai multe platforme de social media care, conform Kremlinului, "răspundeau informații false despre operațiunea militară specială". 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe