Eliminarea unei funcții importante a avut loc pe Instagram. Te numeri printre cei care au pierdut accesul?

20 aprilie 2022 6:50   Tehnologie

Instagram elimină butonul „Recent” de pe paginile de hashtag pentru unii utilizatori, ca parte a unui mic test, care s-ar putea să schimbe enorm de mult modul în care hashtag-urile funcționează.

În prezent, când selectați un hashtag, sunteți direcționat către o pagină în care puteți analiza conținutul care a fost postat folosind acel hashtag, prin intermediul a trei categorii: Top, Recent și Reels. 

Prin această nouă modificare, unii utilizatori vor vedea acum numai filele „Top” și „Reels” pe paginile cu hashtag-uri.

Cum va afecta această schimbare utilizarea Instagram

Compania observă că testul se desfășoară pentru un grup mic de utilizatori, iar această schimbare ar putea fi văzută ca o modalitate prin care Instagram să promoveze în continuare Reels, rivalul său TikTok, concentrându-se totodată pe postările care primesc cel mai mult engamenent pe această platformă. 

Citește și Noua țeapă care circulă pe Instagram. Chiar ai câștigat un telefon de la ei?

Poate fi o schimbare nedorită pentru utilizatorii care ar dori opțiunea de a urmări conținut mai nou ce are legătură cu aceste hashtag-uri.

„Vrem să vedem dacă acest lucru îi ajută pe oameni să se conecteze cu conținut mai interesant și mai relevant pe hashtag-uri, menținându-i totodată în ceea ce este actual”, a spus compania.

Instagram spune că noul test face parte din eforturile sale de a „face hashtag-urile cât mai valoroase posibil” pentru utilizatorii săi. 

Testul vine la câteva săptămâni după ce Instagram a început să testeze o nouă caracteristică care își propune să le faciliteze utilizatorilor să descopere și să susțină cauzele sociale direct prin intermediul hashtag-urilor. 

Acum, când căutați anumite hashtag-uri asociate cu anumite mișcări sociale, veți avea opțiunea de a le susține financiar sau social.

După ce ajungeți la o pagină de hashtag, puteți selecta „Suport” pentru a afla mai multe despre mișcarea socială respectivă. 

Vezi și Noua actualizare de pe Instagram care-ți va rezolva toate problemele. Ce trebuie să știi

Există, de asemenea, un buton „Share the word”, care îți permite să partajezi pagina de hashtag prietenilor tăi printr-un DM. 

Compania spune că funcția va facilita, de asemenea, creșterea gradului de conștientizare pentru aceste cauze prin intermediul unui buton „Creați o strângere de fonduri”, care poate fi folosit pentru a strânge bani în numele unei cauze sociale sau umanitare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe