Facebook pregătește ochelarii AR. Apelurile video te vor transporta lângă persoana dragă

Meta este una dintre companiile ce doresc să-și mizeze viitorul pe realitatea augmentată și pe metaverse, dar un nou articol publicat de The Verge ar putea oferi o rază de lumină asupra exact ce speră să ofere gigantul rețelelor sociale.

Facebook se pregătește să lanseze prima pereche de ochelari AR
Facebook se pregătește să lanseze prima pereche de ochelari AR

Potrivit unor surse anonime, compania își propune să lanseze primii ochelari de realitate augmentată, parte a inițiativei din cadrul Project Nazare, în 2024. 

Cum o să funcționeze această pereche de ochelari

Ce o să reprezinte această pereche de ochelari? Veți vedea un model „mai ușor, mai avansat” în 2026 și o a treia iterație în 2028. Modelul inițial ar fi independent de telefonul dvs., dar veți avea nevoie de un „dispozitiv în formă de telefon” pentru a gestiona computerul și să vă bazați pe o brățară bazată pe puls electric derivată din CTRL-Labs pentru control. CTRL-Labs este un device ce permite utilizatorului să facă anumite mișcări în spațiul virtual prin intermediul sistemelor inteligente de realitate virtuală. 

Acest prim model se presupune că se bazează pe Android și ar putea oferi o experiență AR „completă”, cu imagini 3D, urmărirea ochilor, o cameră orientată spre exterior, audio stereo, un câmp vizual relativ larg și un aspect „acceptabil din punct de vedere social”, care o să se asemene foarte mult cu o pereche de ochelari convențională.

Vezi și Ochelarii Apple Glass, funcții surpriză și o lume virtuală senzațională pentru utilizatori

Elementul central ar fi comunicarea cu „hologramele” altor oameni, similar cu încercarea de rebranding a companiei Facebook în Meta, care a avut loc recent. 

Directorul executiv Mark Zuckerberg crede că acest lucru va oferi o experiență mai captivantă decât simpla apelare video prin intermediul Messenger sau WhatsApp. 

Firma de tehnologie s-ar putea, de asemenea, să-și acopere pariurile prin lansarea unui device mai puțin exotic. O pereche de ochelari inteligenți ce sunt  împerecheați cu telefonul, poreclit Hypernova, care ar afișa notificări printr-un afișaj mic. Hypernova va debuta în 2024.

Așteptările de vânzări sunt aparent modeste pentru primii ochelari Project Nazare. Meta s-ar putea să vândă ochelari doar într-o disponibilitate redusă pasionaților și dezvoltatorilor. Cu toate acestea, Zuckerberg le consideră cruciale. Un fost angajat a declarat pentru The Verge că Zuckerberg vrea ca ochelarii AR să se asemene cu lansarea iPhone pentru Meta – adică o lansare care zguduie industria și redefinește compania.

Meta, tot mai implicată în controverse

Dacă își îndeplinesc sau nu această ambiție este o altă chestiune. Meta s-a confruntat cu numeroase eșecuri, inclusiv planuri abandonate pentru un sistem de operare personalizat și probleme din cadrul companiei. Hardware-ul prototip are, de asemenea, limitările sale. Deși folosește proiectoare microLED de ultimă oră și tehnologie de ghidare prin undă este de aproximativ patru ori mai grea decât ochelarii convenționali, aceasta are o autonomie a bateriei de doar patru ore.

Citește și Facebook își lansează propria monedă. Ce e Zuck Bucks și ce poți face cu ea

Cu toate acestea, nu este greu de înțeles de ce Meta și Zuckerberg ar putea turna atât de multă energie în ochelarii AR. Meta are o reputație din ce în ce mai negativă din cauza problemelor de confidențialitate, controverselor de conținut și presiunii de reglementare din partea UE. 

De asemenea, se luptă cu scăderea continuă a numărului de utilizatori, deoarece concurența, precum TikTok, „mănâncă” o bună parte din utilizatori. Ochelarii vor ajuta, teoretic, compania Meta să lase scandalurile în urmă și să-și recapete statutul de inovator pe care l-a avut în primii ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net